Ξεκινούν οι Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017

ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Ξεκινούν οι Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017

Tο Φεστιβάλ ξεκινάει στις 27 Απριλίου με τη ταινία του Άδωνη Φλωρίδη Rosemarie που συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ (“Glocal Images) να παρουσιάζεται στο Θεάτρο Ριάλτο. Εκτός από το Rosemarie ακόμα δέκα ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο, βρίσκονται φέτος στο “Glocal Images».:

  • Indivisible, Σκηνοθεσία: Edoardo De Angelis, Ιταλία

4 BραβεύσειςστοΦεστιβάλΒενετίας – Gianni Astrei Award, Lina Mangiacapre Award, Pasinetti Award κ.ά.

Δύο σιαμαίες τραγουδίστριες από την Νάπολη, καταφέρνουν να συντηρούν ολόκληρη την οικογένειά τους από τις εισπράξεις των εμφανίσεών τους.  Όταν πληροφορούνται ότι για πρώτη φορά, μέσω χειρουργικής επέμβασης, μπορούν να χωριστούν, καλούνται να λάβουν μια πολύ δύσκολη απόφαση.

 

  • Suntan, Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Ελλάδα, Γερμανία

Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας Φεστιβάλ Εδιμβούργου, Χρυσός Δούκας Φεστιβάλ Οδησσού, Υποψήφια για Big Screen Award στο Φεστιβάλ του Ρόττερνταμ, 5 Βραβεία Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Ο εσωστρεφής 42χρονος Κωστής (Μάκης Παπαδημητρίου) μετατίθεται στην Αντίπαρο τον χειμώνα για να αναλάβει το τοπικό ιατρείο. Έπειτα από μερικούς μήνες ησυχίας και ρουτίνας στο νησί, έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με την τρέλα του καλοκαιριού. Η γνωριμία του με μια παρέα 20άρηδων θα τον ξανακάνει έφηβο, και μια νεαρή ύπαρξη θα του αναστατώσει τη ζωή.

  • I Still Hide to Smoke, Σκηνοθεσία: Rayhana Obermeyer, Γαλλία – Ελλάδα – Αλγερία

Βραβείο Κοινού για ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Φατιμά διευθύνει ένα χαμάμ στην Αλγερία και πολλές γυναίκες το επισκέπτονται, για να περιποιηθούν το σώμα τους και την ψυχή τους, καθώς εκμυστηρεύονται η μία στην άλλη μυστικά, πόθους και όνειρα.

  • Beluga, Σκηνοθεσία: Mahdi Jafari, Ιράν

Υποψήφια για το βραβείο ICFTUNESCO Gandhi στο 47ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ινδίας

Ο δεκατριάχρονος Damon ψαρεύει παράνομα με τον πατέρα του, όταν μετά από λίγο οι Ακτοφύλακες του Τμήματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης θα τους εντοπίσουν, και η βάρκα τους θα κατασχεθεί. Λίγο καιρό αργότερα, ο μικρός συνεχίζει το ψάρεμα που τόσο αγαπά, πιάνοντας ένα σπάνιο ψάρι, που παράγει εξαιρετικό χαβιάρι.

  • A Wedding, Σκηνοθεσία:Stephan Streker, Βέλγιο – Πακιστάν

            Η δεκαοκτάχρονη Zahira, το κορίτσι από το Πακιστάν με τα μαύρα λαμπερά μάτια, θέλει να κρατήσει το μωρό που μεγαλώνει μέσα της. Ο Amir, αδερφός και έμπιστος φίλος της, υπόσχεται να τη βοηθήσει. Οι βαθιά συντηρητικοί γονείς της, όμως, έχουν άλλα σχέδια για την κοπέλα.

 

  • Harmonia, Σκηνοθεσία: Ori Sivan, Ισραήλ

5 Υποψηφιότητες στα Βραβεία Ακαδημίας Κινηματογράφου του Ισραήλ και Βραβεία σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ

Η ταινία Harmonia είναι μια μοντέρνα διασκευή του μυθολογικού τριγώνου ανάμεσα στο άτεκνο ζευγάρι, τον Αβραάμ και τη Σάρα, και τη νεαρή Hagar.

  • Butterfly Kisses, Σκηνοθεσία: Rafael Kapelinski, Ηνωμένο Βασίλειο

Βραβείο Κρυστάλινη Άρκτος για Καλύτερη Ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου, στο τμήμα Generation 14plus

Ένας νεαρός έφηβος, ο Jake, και οι φίλοι του περιφέρονται άσκοπα στη γειτονιά τους στο Λονδίνο, μιλώντας όλη την ώρα για κορίτσια και για σεξ, και μεθώντας καθημερινά. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ο ντροπαλός Jake κοιτάζει από το παράθυρο το σπίτι των νέων γειτόνων του, που έρχονται για να ταράξουν μέσα του αυτά που νομίζει πως ξέρει. .

  • Godless, Σκηνοθεσία: Ralitza Petrova, Βουλγαρία – Δανία

Χρυσή Λεοπάρδαλη Bραβείο A΄ γυναικείας ερμηνείας & Bραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Λοκάρνο, Boccalino dOro Independent Critics Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Ρέικιαβικ, κ.ά.

Σε μια μικρή πόλη της Βουλγαρίας, μια νεαρή νοσοκόμα φροντίζει ηλικιωμένους ανθρώπους με άνοια ενώ ταυτόχρονα κλέβει τις ταυτότητές τους για ένα κύκλωμα κακοποιών και τις διακινεί στη μαύρη αγορά. Τίποτα δεν μοιάζει να βαραίνει τη συνείδησή της, ακόμα κι όταν δολοφονείται ένας ασθενής της που απειλεί να καταγγείλει την παράνομη δραστηριότητά της.

  • Zoology, Σκηνοθεσία: Ivan I. Tverdovskiy, Ρωσία – Γαλλία – Γερμανία

Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι, Βραβείο Α’ Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Ρωσίας, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Austin Fantastic Fest κ.ά.

Η μεσήλικας Natasha είναι υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο και ζει ακόμη με τη μητέρα της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Αισθάνεται παγιδευμένη στο αδιέξοδο της βαρετής, προβλέψιμης ζωής της μέχρι που μια μέρα… μια ουρά φυτρώνει στην πλάτη της, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή της.

  • Rosemarie, Σκηνοθεσία: Άδωνη Φλωρίδη, Κύπρος

Ένας εξαντλημένος σεναριογράφος που γράφει σαπουνόπερες, υπό την πίεση να παραδώσει νέα επεισόδια, στρέφει το βλέμμα του προς τους δυσλειτουργικούς του γείτονες. Η έμπνευση που αντλεί είναι μεγαλύτερη από εκείνη που περίμενε καθώς οι τραγικές καθημερινές συγκρούσεις των γειτόνων είναι η συνταγή επιτυχίας  των νέων επεισοδίων του  σίριαλ,.

  • Το Αγόρι στη Γέφυρα, Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους, Κύπρος

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ρώμης – Alicein the City, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (Ελλάδα), Βραβείο Νεανικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Du Grain à Démoudre, Υποψήφια για Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κιν/φου

Σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό χωριό της Κύπρου, ο δωδεκάχρονος Σωκράτης εμπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου που θα κλονίσει τη δική του ζωή, αλλά και της οικογένειάς του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο:  www.cyprusfilmdays.com 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy