Ξεπέρασε τον στόχο της ΕΚΤ στον πληθωρισμό η Γερμανία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών ανήλθε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, με τους αναλυτές, ωστόσο, να αναμένουν ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διαφοροποιήσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 2,2% τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας στόχο της σταθερότητας των τιμών της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2,0%.

Ο ρυθμός πληθωρισμού τον Φεβρουάριο, ο οποίος κινήθηκε ταχύτερα από τον πληθωρισμό ύψους 1,9% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην Γερμανία από τον Αύγουστο του 2012, ήταν ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού έχει αυξήσει τις φωνές στη Γερμανία οι οποίες ζητούν από την ΕΚΤ να καταργήσει σταδιακά τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων, των μαζικών αγορών ομολόγων και των φθηνών δανείων προς τις τράπεζες.

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός αντισταθμίζει τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ και μειώνει τις καταθέσεις σε πραγματικούς όρους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy