Ξύλο στο Εφετείο Αθηνών, αναβολή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξέφυγε η κατάσταση στο Εφετείο Αθηνών -όπου εκδικάζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή- όταν αντιφασίστες και χρυσαυγίτες αντάλλαξαν συνθήματα και αντικείμενα.

Ιδιαιτέρως προκλητικοί οι χρυσαυγίτες φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Πουτάνας γιοι αναρχικοί», την ώρα που δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό των προκλήσεων του ναζιστικού μορφώματος είναι ότι χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;»

Σπασμένα αντικείμενα, ακόμα και αίμα στους διαδρόμους του Εφετείου, δείχνουν τι προηγήθηκε.

Ακολούθησε η αποχώρηση της έδρας και η δίκη διακόπηκε για την προσεχή Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Κορυδαλλού.

Αιτία για την ένταση στάθηκε η τακτική της αστυνομίας να απαγορεύσει νωρίτερα την είσοδο στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, αν και είχε επιτρέψει την είσοδο στους χρυσαυγίτες και μολονότι υπήρχαν κενές θέσεις στο ακροατήριο.

Είχε προηγηθεί δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση επί της οδού Αλεξάνδρας εν όψει της εκδίκασης της ανθρωποκτόνου επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια το καλοκαίρι του 2008.

Οι συγκεντρωθέντες, υπό στενό αστυνομικό κλοιό από ετοιμοπόλεμες διμοιρίες ΜΑΤ, φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα όπως «Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, ούτε στη Βουλή ούτε και με νόμους» αλλά και το «Εκεί εκεί στο βόρειο τομέα τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία».

ΚΕΕΡΦΑ: Η αστυνομία χτύπησε αντιφασίστες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή χαρακτηρίζοντας προκλητική την παρουσία των χρυσαυγιτών «με πρωτοστατούντες “στο κοινό” γνωστούς τραμπούκους των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά».

«Διμοιρία των ΥΜΕΤ κρατώντας ασπίδες μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη των νεοναζί της Χρυσή Αυγής και χτύπησε απροκάλυπτα τους αντιφασίστες. Η Αστυνομία προηγουμένως είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομαδικής εισόδου των αντιφασιστών για αρκετή ώρα και επέτρεψε αργοπορημένα τη σταδιακή είσοδο ελάχιστων και ανά πεντάδες. Η

Αστυνομία φρόντισε να συνοδεύσει την ομαδική είσοδο των χρυσαυγιτών», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αποκαλυπτικό βίντεο που αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν.» «με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν τη σημαία της Βέρμαχτ και να τραγουδούν τους χιτλερικούς ύμνους και αν απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς δεν αφήνουν κανένα περιθώρια παρερμηνείας για την εγκληματική ναζιστική συμμορία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy