Ζημιές 10 χιλιάδων από πυρκαγιά σε δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό

Κακόβουλα τέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πυρκαγιά σε δημοτικό σχολείο στη Λεμεσό το απόγευμα της Τρίτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γύρω στις 1830 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

«Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Αγίου Νικολάου και με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρων νερού, η ώρα 20.46 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στην αίθουσα σχεδιασμού και τεχνολογίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου στον οδό Λορέντζου Μαβίλη αρ. 20 στην Λεμεσό», αναφέρεται.

Από την πυρκαγιά, προστίθεται, «καταστράφηκαν γραφειακός εξοπλισμός, ηλεκτρική εγκατάσταση και το σύστημα κλιματισμού της αίθουσας».

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές ύψους 10 χιλιάδων ευρώ περίπου, τέθηκε κακόβουλα.

Εξάλλου, τα χαράματα λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε όχημα στην οδό Ισαάκ και Σολομού στη Γεροσκήπου.

Ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Πάφου και τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε όχημα μάρκας MAZDA το οποίο βρισκόταν σε ανοικτό χώρο στάθμευσης οικίας, στην οδό Ισαάκ και Σολομού αρ. 14 στη Γεροσκήπου.

Το όχημα έπαθε ελαφρές ζημιές, με τις πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα και με καπνοδόχους τζακιού αφού η Πυροσβεστική κλήθηκε τρεις φορές για την κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν λόγω κακής συντήρησης της καπνοδόχου τζακιού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν προκλήθηκαν ζημιές αφού η πυρκαγιά παρέμεινε μέσα στην καπνοδόχο.

Από νωρίς το πρωί χθες μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική «ανταποκρίθηκε σε 20 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις», αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy