Ζητά να σταματήσει η απεργία στη “Ζήνων”, παραπέμπει στο Υπ. Εργασίας

Να σταματήσουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι, να απευθυνθούν στο υπουργείο εργασίας και στη συνέχεια να διεξαχθεί διάλογος, ζήτησε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, αναφερόμενος στην απεργία στην εταιρεία λεωφορείων ΖΗΝΩΝ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Δημητριάδης παρέπεμψε τους απεργούς στο υπουργείο εργασίας, τονίζοντας ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματα τους με αυταρχισμούς και εκβιασμούς.

Ζήτησε επίσης από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ετοιμότητα να προσέλθουν σε διάλογο μόλις κληθούν εκφράζουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων ΖΗΝΩΝ.

Απορρίπτοντας τα περί αυταρχισμού των εργαζομένων ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου, τόνισε ότι οι συντεχνίες αναμένουν και την παρέμβαση του Υπουργείου εργασίας, με το οποίο ωστόσο συζητούσαν μέχρι τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή επέκρινε το Υπουργείο Μεταφορών ότι με τις ανακοινώσεις του καλεί στην ουσία τους εργαζόμενους που απεργούν να γίνουν απεργοσπάστες.

Ο κ. Ελευθερίου επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε υπουργό το δημόσιο χρήμα.

Τόνισε ότι την Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα μεταφέρουν την απεργία στη Λευκωσία με εκδηλώσεις έξω από τα υπουργεία μεταφορών, εργασίας και τη βουλή, όπου θα επιδώσουν υπομνήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy