Αντί να λέει τι έκανε, λέει τι ΘΑ κάνει!

158

Του Σπύρου Σωτηρίου

Κι άλλα εγκαίνια τέλεσε το Σάββατο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης! Εγκαινίασε το Δημοτικό Μέγαρο Ύψωνα και με αφορμή αυτό προπαγάνδισε και το “πλούσιο έργο” της κυβέρνησης.

Είπε μεταξύ άλλων ότι εξαγγέλθηκαν και δρομολογήθηκαν έργα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου 217 χιλιάδων ευρώ… Σιωπή στο ακροατήριο. Κοίταζαν ο ένας τον άλλον.

Μια απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Βρε παιδιά, μην απορείτε. Αφού ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε… Τα έργα εξαγγέλθηκαν και δρομολογήθηκαν. Ήταν προσεκτικός ο Πρόεδρος. Δεν είπε ότι έγιναν τα έργα.

ΘΑ γίνουν, είπε! Ε λοιπόν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ίσως ο πρώτος Πρόεδρος κράτους που επαναδιεκδικεί την προεδρία και αντί να λέει στο λαό τι έκανε στη θητεία του, λέει τι ΘΑ κάνει. Σημειωτέον ότι αυτά που υποσχέθηκε ή δεσμεύτηκε στην προηγούμενη προεκλογική, όχι μόνο δεν τα έκανε αλλά πήγε και δυο-τρία βήματα πισινή.

Για να μην πλατιάσουμε με τα όσα υποσχέθηκε ότι ΘΑ κάνει και δεν έκανε -θα χρειαστούμε ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας- ας σταθούμε σε κάποια που είχε δεσμευτεί ότι ΔΕΝ θα κάνει και τελικά έκανε.

«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κύπριους συμπατριώτες μας, αλλά και τους ξένους επενδυτές, και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικό.

Ότι δεν πρόκειται, και το υπογραμμίζω, ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο, που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για ”κούρεμα” καταθέσεων». Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή του Προέδρου.

Πριν όμως στεγνώσει το μελάνι από την καταγραφή της δέσμευσης, ο Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε το κούρεμα με τα είκοσι του νύχια.

Σήμερα μάλιστα το επιτελείο του παρουσιάζει την πρώτη απόφαση για καθολικό κούρεμα καταθέσεων ως μια πολύ καλή λύση την οποία δεν “αρπάξαμε”, με αποτέλεσμα να μας βρουν τα χειρότερα! «Τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών (ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων) … Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εξεύρουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους και άλλους τρόπους, που θα το καταστήσουν βιώσιμο… Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας». Αυτή ήταν η δέσμευση του Νίκαρου με γραπτή επιστολή προς τους εργαζομένους των ημικρατικών. Θυμάμαι ακόμα το χαμογελαστό πρόσωπο του Τρυφωνίδη του ΔΗΚΟ να στέκεται δίπλα στον Αναστασιάδη και να χαίρεται για τη “δέσμευση” του εκλεκτού του κόμματός του.

Το μνημόνιο υποτίθεται ότι τελείωσε, η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι πάει καλά η αποπληρωμή του χρέους, έχουμε και πλεονάσματα να κάνουμε προεκλογική με παροχολογία ΑΛΛΑ… η τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζεται