Αστείο να κάνει λόγο η κυβέρνηση για δείγματα γραφής σε θέματα αξιοκρατίας

206

Ο κυπριακός λαός έχει μνήμη και θυμάται «τους άριστους των αρίστων» και τόσα άλλα

«Ένας υποψήφιος Πρόεδρος πρέπει να αφήνει τους πολίτες να κρίνουν από μόνοι τους», ανέφερε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τα δείγματα γραφής της κυβέρνησής του στα θέματα αξιοκρατίας, τονίζοντας την ίδια ώρα πως: «Νομίζω ο Πρόεδρος πρέπει να αστειεύεται».

«Ο κυπριακός λαός έχει και μνήμη, έχει και κρίση. Δεν μπορεί ο αμαρτωλός να δίνει ο ίδιος άφεση αμαρτιών», επεσήμανε.

Παράλληλα ο κ. Μαλάς έστειλε το μήνυμα της ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία και έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών.

«Στην Κύπρο έχουμε ζήσει ειρηνικά διαμέσου των αιώνων οι διάφορες κοινότητες και ομάδες», ανέφερε ο κ. Μαλάς και εξέφρασε τη στήριξή του στη μαρωνίτικη κοινότητα, «η οποία φυλάει Θερμοπύλες παραμένοντας στα κατεχόμενα χωριά μας κρατώντας ζωντανή την ελπίδα για επανένωση».

Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως με την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας θα στηρίξει το πάγιο αίτημά τους, ώστε τα μαρωνίτικα χωριά να παραμείνουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση στην επανενωμένη Κύπρο.

Επίσης για τη δήλωση Αναστασιάδη περί αξιοκρατίας από την κυβέρνησή του το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος που καθιέρωσε ως μεγαλύτερο ανέκδοτο μετά το «δεσμεύομαι», τους «άριστους των αρίστων», κοκορεύεται σήμερα για την «αξιοκρατία» επί της διακυβέρνησής του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Χρ. Χριστοφίδης πέντε χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη ο πολίτης θυμάται μεταξύ άλλων τις επιλογές των «άριστων των αρίστων» σε κρίσιμες θέσεις που έγιναν με κριτήριο την εξόφληση γραμματίων και προεκλογικών υποσχέσεων.

Επιλογές που απέτυχαν παταγωδώς. Τη θεσμική κρίση που ο κ. Αναστασιάδης δημιούργησε, αφού συγκρούστηκε έντονα με όλους ανεξαίρετα τους ανεξάρτητους θεσμούς όταν αυτοί δεν υπέκυπταν στα θελήματά του. Αποκορύφωμα της θεσμικής κρίσης υπήρξε το γνωστό «Ντροπή» που απηύθυνε ο Γενικός Εισαγγελέας στον κ. Αναστασιάδη.

Τα καραμπινάτα ρουσφέτια για στελέχη της ηγεσίας του Συναγερμού, την ίδια ώρα που ο απλός πολίτης δεν έχει στήριγμα από το κράτος.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη βολεύει ένα μικρό κύκλο ανθρώπων πέριξ του Προεδρικού και της ηγεσίας του Συναγερμού, όταν χιλιάδες πολίτες νιώθουν το ρουσφέτι στο πετσί τους.

Μεταξύ αυτών και πολλοί ψηφοφόροι του κ. Αναστασιάδη και του κόμματός του. Κανένας υπουργός ή αξιωματούχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν έχει αναλάβει ευθύνη για τίποτε. Η ευθύνη επί Αναστασιάδη είναι μια έννοια ορφανή.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Κύπρος πρέπει να μπει σε μια νέα εποχή αξιοκρατίας, ισοπολιτείας και αξιοπρέπειας του πολίτη, στην οποία μπορεί να μας βάλει ο Σταύρος Μαλάς.