Δεκανίκι του ΔΗΣΥ στην οικονομία ο Ν. Παπαδόπουλος

332

Ψήφισαν μαζί την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, την πώληση των δανείων κ.ά.

Τη συνεργασία Προεδρικού – ΔΗΣΥ και Νικόλα Παπαδόπουλου στη φτωχοποίηση του λαού υπενθύμισε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ έκανε και αναφορές στην ετερόκλητη συνεργασία του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το Κόμμα δεν άλλαξε την πολιτική του και ότι διατηρεί τις πάγιες και διαχρονικές του θέσεις για τη λύση του προβλήματος.

Σημείωσε παράλληλα ότι εμμένει στις αρχές λύσης και στις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το 2008 και σε αυτή τη βάση στηρίχθηκε η διαδικασία και όχι ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο Ν. Παπαδόπουλος. Αυτή του ΔΗΚΟ που θέλει δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο; Αυτή της ΕΔΕΚ που έχει αποκηρύξει επίσημα τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και ως ονοματολογία και ως περιεχόμενο; Ή αυτή της Αλληλεγγύης που θέλει ενιαίο κράτος;

Αν αυτή η συνεργασία δεν είναι καθαρά συνεργασία σκοπιμότητας με μοναδικό κίνητρο την εξουσία, τι άλλο είναι; Κάνοντας λόγο στη μετάλλαξη και στη στροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι στην πορεία η μετάλλαξη του κ. Αναστασιάδη θα αποσπά χειροκροτήματα και μπράβο από το λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, ενώ πολύ σύντομα θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος εκφράζει το χώρο καλύτερα.

Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Ο Α. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έκαψε τα ”δεσμεύομαί” του νωρίς-νωρίς με την καταστροφική απόφαση για κούρεμα καταθέσεων. Εκλέγηκε με το σύνθημα ”η κρίση θέλει ηγέτη” και το μόνο που έκανε για χρόνια ήταν να λέει ”ναι” σε όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Με συνειδητή πολιτική κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι κατάργησαν τη μοναδική φορολογία για τον πλούτο, το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

«Η χορηγία προς τους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα μειώθηκε κατά 64,3 εκ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν κατά 79 εκατομμύρια ευρώ». Όλα αυτά, είπε, τη στιγμή που οι μισθοί μειώθηκαν σε βαθμό που αντιστοιχούν στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990, ενώ η ακρίβεια ακολουθεί ξέφρενη πορεία.

Χέρι με χέρι Αβέρωφ και Ν. Παπαδόπουλος

Αναφερόμενος στον Νικόλα Παπαδόπουλο είπε ότι «νυχτοξημερώνεται να μιλά για το δήθεν ΔΗΣΑΚΕΛ, όμως αυτός ήταν και είναι το στήριγμα και το δεκανίκι του Συναγερμού για να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική του, για να επιβάλει τη φιλοσοφία του.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπιζόταν σταθερά και με σθένος και με μια φωνή με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Θανάση Ορφανίδη».

Μαζί, συμπλήρωσε, «ψήφισαν χέρι-χέρι όλες τις νομοθεσίες που μείωναν τα έσοδα της κυβέρνησης Χριστόφια, μαζί καταψήφισαν την τροπολογία του ΑΚΕΛ για περίθαλψη χωρίς τέλη σε οικογένειες με εισόδημα 30 χιλιάδων ευρώ, άνεργους που δεν λαμβάνουν ανεργιακό ή άλλο επίδομα και συνταξιούχους που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μαζί καταψήφισαν την πρόταση του ΑΚΕΛ για απαλλαγή των μικροϊδιοκτητών από την φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας. Μαζί, πρόσθεσε, ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, που αποδεικνύεται πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, και την πώληση των δανείων σε ξένα επενδυτικά ταμεία και πολλά άλλα.