Για δέστε ποιος μιλά για το ΑΚΕΛ, ο Ν. Παπαδόπουλος!!!

566

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο κόσμος της Αριστεράς έδωσε πολλές μάχες με τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας. Κοινούς αγώνες εναντίον των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών οικονομικών πολιτικών. Πολύ όψιμα ο κ. Ν. Παπαδόπουλος θυμήθηκε τους κοινούς αγώνες του ΑΚΕΛ μαζί με το ΔΗΚΟ.

Είναι πολιτικό θράσος να βγαίνει ο κ. Παπαδόπουλος και να απευθύνεται στον κόσμο της Αριστεράς τον οποίο μέχρι πρόσφατα καθύβριζε, θεωρώντας «μίασμα» να συναντηθεί και να συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ.

Στο ΔΗΚΟ μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ηγεσίας και βάσης του κόμματος, αλλά στο ΑΚΕΛ η ηγεσία του κόμματος είναι συλλογική και δεν διαχωρίζεται από τη βάση.

Ναι, οι Ακελιστές βρέθηκαν πολλές φορές στα ίδια χαρακώματα με τους απλούς ανθρώπους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, με τους προοδευτικούς ανθρώπους της ευρύτερης Αριστεράς, ακόμη και της δημοκρατικής δεξιάς.

Δεν είναι το ΑΚΕΛ που απομακρύνεται από τον κεντρώο χώρο, όπως υποστηρίζει ο κ. Ν. Παπαδόπουλος. Είναι η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ που συναγελάζεται με τα ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία. Είναι ο κ. Παπαδόπουλος που ταυτίστηκε πλήρως μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Παπαδόπουλος εγκατέλειψε τη διαχρονική θέση του ΔΗΚΟ για μεικτή οικονομία, υποστηρίζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις και τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει εγκαταλείψει και τη μετριοπαθή γραμμή του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό και ταυτίστηκε πλήρως με τις ακραίες θέσεις των ηγεσιών της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύης, οι οποίες απορρίπτουν τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αντίθετα, το ΑΚΕΛ συνεχίζει έμπρακτα και με συνέπεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας και να αγωνίζεται μαζί με τους Τ/κ συμπατριώτες μας για ομοσπονδιακή λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Σε ό,τι αφορά τη συνειδητή προσπάθεια του κ. Παπαδόπουλου να επικρίνει προσωπικά τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ έχει συλλογική ηγεσία και συλλογικά λαμβάνει τις αποφάσεις.

Πέραν τούτου, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είναι ο πολιτικός που εργάζεται πατριωτικά και ειλικρινά για λύση και επανένωση, ενώ δεν έχει αγγίξει τα χέρια του σε υποθέσεις διαφθοράς, αλλά αντίθετα άνοιξε πόλεμο με κατεστημένα, οικονομικά και πολιτικά, τα οποία άλλοι υπηρετούν.

Νεόφυτος Νεοφύτου
Δημοσιογράφος στην "διάλογος Media Group". Τηλ: +357 22864523, Φαξ: +357 22332205 e: f.neofytou@dialogos.com.cy