Γιατί ο Αναστασιάδης φοβάται διάλογο με τους ανθυποψήφιους του

226

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου
Αλήθεια, τι είναι αυτό που φοβάται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αρνείται τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων με τους ανθυποψήφιους του; Από τη στιγμή που έχει, όπως λέει, να παρουσιάσει «έργο» πέντε χρόνων, θα έπρεπε λογικά ο ίδιος να επιδιώκει τέτοιες συζητήσεις. Έλα, όμως, που κρύβεται και προτιμά να κόβει κορδέλες, ενώ τελευταία ξεκίνησε να κόβει και βασιλόπιτες στα εθνικόφρονα σωματεία;
Ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάζεται και ως πιο «έμπειρος» πολιτικός, οπότε είναι ακόμη ένας λόγος να μην αποφεύγει τη δημόσια συζήτηση με τους ανθυποψήφιους του! Η μόνη λογική εξήγηση, η οποία μπορεί να δοθεί για την άρνηση του κ. Αναστασιάδη να παρουσιαστεί σε ντιμπέιτ με τους ανθυποψηφίους του, είναι πως είτε νιώθει ότι δεν έχει επιχειρήματα να υπερασπίσει το κυβερνητικό του έργο, είτε φοβάται ότι θα υποπέσει σε γκάφες, είτε νιώθει ότι θα πιεστεί από τους ανθυποψηφίους του και θα πει πραγματικότητες, ξεφεύγοντας από τα επικοινωνιακά «δεσμεύομαι» που του έχουν καθορίσει οι επικοινωνιολόγοι του.
Η άρνηση του κ. Αναστασιάδη να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τους ανθυποψήφιους του, οδηγεί στο φαινόμενο να ακούμε καθημερινά όλους τους υποψήφιους να προβαίνουν σε μονολόγους χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Απουσιάζει η αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων. Διαπιστώνουμε να κυριαρχεί η ατάκα και η επικοινωνιακή προβολή, παρά η κατάθεση προγραμματικών θέσεων και απόψεων.
Σε δύο εβδομάδες οι πολίτες θα οδηγηθούν στην κάλπη. Θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα χειριστεί κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό και σοβαρά θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος.
Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν την πενταετή διακυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Να κρίνουν πώς οι ίδιοι την έχουν ζήσει και συνεχίζουν να βιώνουν τις καταστροφικές πολιτικές Αναστασιάδη, με αναξιοποίητη την ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό, με ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, με ανεργία και μειωμένους μισθούς και ωφελήματα, αλλά και με ένα αβέβαιο μέλλον για όλους μας.
Καλούνται οι πολίτες όταν θα πάνε στην κάλπη να μην ξεχάσουν την αναξιοπιστία του απερχόμενου Προέδρου, να μην ξεχάσουν τις ανέξοδες διακηρύξεις και τις επικίνδυνες πολιτικές Νικόλα Παπαδόπουλου και Γ. Λιλλήκα. Καλούνται να μετρήσουν εντιμότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Να επιλέξουν Σταύρο Μαλά.