Η λογική του παραλόγου

Του Γιώργου Δεληγιάννη

Καμία πρόθεση έχει το παρόν άρθρο να υπερασπιστεί την επιλογή των συλλογικών οργάνων του ΑΚΕΛ να αρχίσουν επαφές με τον Σταύρο Μαλά για να διερευνήσουν αν αυτός μπορεί να είναι υποψήφιος για το κόμμα στις εκλογές του 2018.

Ερωτήματα δημιουργούνται, όμως, σχετικά με τα σχόλια που βλέπουν το πραγματικό και διαδικτυακό φως της δημοσιότητας από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και εντεύθεν.

Κατ’ αρχάς σημειώνουμε τα σχόλια ότι «τον έβγαλαν από τον πάγο», «έπαιξε και πριν 5 χρόνια και έχασε» και διάφορα άλλα, μερικές φορές και ευφάνταστα σε σημείο που αγγίζουν μια ειρωνεία με χιούμορ.

Σχόλια που δεν κολακεύουν και την ευφυΐα των σχολιαστών… Σίγουρα έχουν ξαναειπωθεί και ξαναγραφτεί αυτά που θα αναφέρουμε πιο κάτω, αλλά μια επανάληψη δεν βλάπτει για να φρεσκάρουμε και τη μνήμη κάποιων.

Ο Γλαύκος Κληρίδης πόσες φορές ήταν υποψήφιος μέχρι να καταφέρει να εκλεγεί το 1993; Ο, για πολλούς της δεξιάς, πολιτικός μέντορας και για πάρα πολλούς άλλους της ίδιας παράταξης χαρισματικός ηγέτης, που κατάφερε εκείνα όλα που του πιστώνουν, αν ακολουθούσε την ίδια πολιτική άποψη, θα έπρεπε να πάει σπίτι του από πολύ νωρίς πριν καν φτάσει τη δεκαετία του ’90.

Είναι όμως και τα άλλα, αυτών που επιμένουν ακόμα να τοποθετούν τον εαυτό τους στο ενδιάμεσο του πολιτικού φάσματος (εδώ κολλά απόλυτα η φράση του Γιάννη Τσαρούχη «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Αν εγώ δήλωνα ποιητής, σήμερα θα γιορτάζονταν τα πενηντάχρονά μου…»). Αυτοί λοιπόν, όπως έκαναν και πριν από 5 χρόνια, άρχισαν ήδη τους ψιθύρους περί επιλογής ήττας του ΑΚΕΛ που οδηγεί στην εκλογή «Νίκαρου» και διάφορα τέτοια, επίσης ευφάνταστα…

Τα πλείστα αυτά -οφείλουμε να πούμε- μέχρι στιγμής βγαίνουν από φίλους, υποστηρικτές και πολιτικά προσκείμενους στην υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα, υπονοώντας ότι με την επιλογή Μαλά, το ΑΚΕΛ θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά όπως και το 2013 θα ηττηθεί, με αποτέλεσμα να εκλεγεί ξανά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιες κατηγορίες ακούστηκαν και τότε, με την ίδια πάντα απουσία λογικής στο επιχείρημα.

Εδώ, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα: Η λογική όλων αυτών λέει ότι επειδή και οι δύο έχουμε κοινό αντίπαλο, για να μην κερδίσει εκείνος, θα πρέπει εγώ να έρθω να στηρίξω εσένα; Κατ’ αρχάς η απλοϊκότερη απάντηση, που είναι και στο επίπεδο εκείνων που έχουν τη συγκεκριμένη άποψη, είναι «αν ισχύουν αυτά, ρε έξυπνε, γιατί να μην υποστηρίξεις εσύ εμένα, για να κερδίσουμε;». Είναι όμως αυτή η ρητορική η σωστή για να κρίνει και να

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy