Η πίσω αυλή και οι ποδοσφαιρικοί κολλητοί

199

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου

Σάββατο λίγο πριν τις έντεκα. Όλο το star system του Προεδρικού, της Πινδάρου, του επιχειρηματικού καλού κόσμου, υπουργοί και βουλευτάδες μέχρι κλητήρες και άνεργοι απαθανατίζονταν από τον τηλεοπτικό φακό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ζωντανά.

Χαιρετούρες ο Πρόεδρος; Δίπλα η κάμερα. Εναγκαλισμούς ο Πρόεδρος; Πάλι δίπλα η κάμερα. Ασπασμούς; Πάλι το ίδιο.

Σε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή -πανηγυράκι νέου τύπου- δεν έλειπε κανένας. Ούτε οι κάττοι της Πινδάρου που λέει κι ο λόγος.

Έπρεπε όλοι να βρεθούν στο must event της χρονιάς στο οποίο εάν πρόσθετε κάποιος και λίγα ποτάκια δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από τις διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις.

Κάποιο προσεκτικό μάτι μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και κάποιοι γνωστοί κύριοι, που είτε παλαιότερα έπαιζαν φούρπο, είτε σήμερα ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά στο λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη -το ποδόσφαιρο.

Στην εξαγγελία λοιπόν της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη βρέθηκαν σήμερα οι γνωστοί -εντελώς απολιτικοί για όνομα του Θεού- παράγοντες.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, ο Νίκος Κίρζης πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Απόλλωνα, ο Αντρέας Παντελή της Ανόρθωσης και ο κ. Κίκης Φιλίππου πρόεδρος της γνωστής και πολυβραβευμένης διαχρονικά ομάδας ήθους, του Εθνικού Άχνας.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν έδειξαν στήριξη στον Νίκο Αναστασιάδη υποψήφιο που προέρχεται από το κόμμα της Δεξιάς. Τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Παρών βέβαια στη μεγάλη ιδεολογικο-πολιτικο-καλλιτεχνική εκδήλωση και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, που πλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτελεί χρέη επιτελάρχη του Προέδρου εγκατεστημένος στο γραφείο του επιτελείου στη Λευκωσία.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τα περιστατικά βίας στους αγωνιστικούς χώρους με ταυτοποιήσεις και ενώ ο ΚΟΑ ουδέποτε έβγαλε από το μυαλό του την ιδέα της εισαγωγής της κάρτας φιλάθλου, η κυβερνητική παράταξη και οι ποδοσφαιρικοί αυλικοί της μας υπενθύμισαν το αυτονόητο.

Ότι ξέρουν να καπελώνουν τον αθλητισμό. Και μάλιστα με τον πιο προκλητικό τρόπο. Ενώ λοιπόν τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ εδώ και αρκετό καιρό ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται από τα γήπεδα, αφού οι φήμες στους διαδρόμους δίδουν και παίρνουν για την ποιότητα του αθλήματος, οι ποδοσφαιρικοί ηγέτες της δεξιάς βρέθηκαν δίπλα στον Νίκο Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ.

Εκεί που πάντοτε ανήκαν και εκεί που πάντοτε θα συνεχίζουν να ανήκουν. Τώρα θα μου πείτε ότι θα ήταν είδηση το να μη βρίσκονταν στο πλευρό της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Ξέρετε όμως μπορεί κατά τη διάρκεια των χρόνων να μην τοποθετούνται κάποιοι πολιτικά, όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Την κατάλληλη ώρα βρέθηκαν στην κατάλληλη στιγμή. Κι ας κατηγορούν άλλους ότι πολιτικοποιούν τον αθλητισμό, και εν προκειμένω το ποδόσφαιρο και ας κόπτονται ότι στηρίζουν το ευ αγωνίζεσθαι.

Προφανώς στην περίπτωση της μεγάλης σαββατιάτικης πολιτικής σύναξης, ταιριάζει απόλυτα το ρητό, όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι, δεν μπορεί να πετάει στον γείτονα πέτρες.