Είδαμε μόνο τις φωτογραφίες των «υπόπτων»

153

Του Σπύρου Σωτηρίου

Δεν ακούσαμε αν τελικά παραιτήθηκε κάποιος για τα επεισόδια στο Τσίρειο. Το μόνο που ακούσαμε, είδαμε, ως μέτρο είναι οι φωτογραφίες οκτώ «υπόπτων» για τα επεισόδια. Το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς να μην συμμετείχαν κιόλας με οποιοδήποτε τρόπο στα επεισόδια. Ωστόσο το αίσθημα της τιμωρίας των «ενόχων» θα κατευναστεί με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναγίνουν επεισόδια και να ξαναπεράσουν από μπροστά μας διάφορες φάτσες για μαζική κατανάλωση του κουτόχορτου που προσπαθούν να μας ταΐσουν για να σκάσουμε και να πάμε παρακάτω.

Οι φωτογραφίες όμως αυτών που έχουν ασήκωτες πολιτικές ευθύνες για τα επεισόδια δεν παρέλασαν από μπροστά μας.

Νούμερο ένα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Δεν θα επικρινόταν τόσο πολύ εάν ο πρότερός του βίος δεν τον ακολουθούσε, όπως άλλωστε ακολουθεί όλους μας. Όπως ένας παραβάτης του νόμου που τον ακολουθεί το ποινικό του μητρώο, έτσι κι ο Υπουργός. Όταν ήταν βουλευτής, πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, παρουσιαζόταν ως κριτής των πάντων. Μοίραζε απλόχερα αρνητικές κριτικές και ζητούσε παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας. Αν ανατρέξουμε λοιπόν στο ένα δέκατο αυτών που έλεγε προτού γίνει Υπουργός, ο Ιωνάς Νικολάου θα έπρεπε να παραιτηθεί από τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Αντ’ αυτού, κάθε φορά που έχει ευθύνες -τεράστιες στις πλείστες περιπτώσεις- τις μετακυλίει σε άλλους.

Νούμερο δύο ο φίλος και ομοϊδεάτης του Υπουργού, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος παραμένει άφαντος μετά από οποιοδήποτε επεισόδιο έχει ως πρωταγωνιστή το αγαπημένο του σωματείο στο οποίο είναι και μέτοχος μέσω της εταιρείας του. Εάν τα επεισόδια γίνονταν σε κάποιο άλλο γήπεδο, με οπαδούς κάποιας άλλης ομάδας, να είστε σίγουροι ότι ο κ. Κουτσοκούμνης θα ήταν έξω φρενών. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ εξακολουθεί με τη στάση του να συντηρεί μια σαθρή κατάσταση για χάριν σκοπιμοτήτων.

Νούμερο τρία ο διαιτητής του αγώνα, ο οποίος 2-3 χρόνια προηγουμένως, με τις ίδιες ομάδες και πανομοιότυπο σκηνικό, είχε διακόψει τον αγώνα. Η διαφορά ήταν πως την ευθύνη την είχαν οι άλλοι και όχι η ομάδα του προέδρου της ΚΟΠ. Αποφάσισε, λοιπόν, ο διαιτητής, προφανώς για να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καριέρα του, να συνεχίσει τον αγώνα. Απ’ εκεί και πέρα η συνέχεια είναι γνωστή.