Ύβρεις από θέση αδυναμίας

271

Της Νίκης Κουλέρμου

Πανεύκολο να υβρίζεις και να νομίζεις ότι ξόφλησες… Πανεύκολο να λες ψέματα στην κοινή γνώμη και να νομίζεις ότι ξεγέλασες τους κουτόφραγκους… Πανεύκολο και να προσπαθείς να μειώσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους ή να ακυρώσεις την αντίθετη άποψη λέγοντας ότι είναι λάσπη, λαϊκισμός κ.ο.κ. Πανεύκολο και να υποτιμάς την κοινή νοημοσύνη, να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι βρέχει.

Πανεύκολο να παραμυθιάζεις τον κόσμο, να χαϊδεύεις αυτιά, να μοιράζεις δεσμεύσεις, μεγάλες και μικρές, όπως αυτές του 2013 και να νομίζεις ότι θα ξεγελάσεις και πάλι το εκλογικό σώμα. Αυτές όλες τις πανεύκολες λύσεις τις ακολουθούν οι του ΔΗΣΥ, διαχρονικά και όποτε βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

Το επιβεβαιώνει, δυστυχώς, η επικεφαλής του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη, βουλευτής του ΔΗΣΥ, η οποία σε πρωινή εκπομπή του Σίγμα (την περασμένη Δευτέρα) αποκάλεσε τη «Χαραυγή» φυλλάδα!

Αντί να απαντήσει στα τεκμηριωμένα δημοσιεύματα της «Χαραυγής» ή στα αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν προς τον κ. Αναστασιάδη για την υπόθεση NICOS PLOTS, αλλά και για τη μεταφορά σε τράπεζες στο εξωτερικό εκατομμυρίων ευρώ των συμπεθέρων που τέθηκαν επίσης από τη «Χαραυγή», η κα Αννίτα επιλέγει να απαξιοί τη «Χαραυγή» με τον όρο φυλλάδα.

Αυτό δεν τιμά μια νέα πολιτικό που επέλεξε ο κ. Αναστασιάδης να τον εκπροσωπεί στην προεκλογική μάχη για το προεδρικό αξίωμα.

Δεν φταίνε τα ΜΜΕ ή οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σ’ αυτά για την αδυναμία των πολιτικών να απαντήσουν ως δημόσια πολιτικά πρόσωπα. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και άλλοι πριν την κα Αννίτα, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν προσθέτει, αλλά αντίθετα αφαιρεί πόντους από την εκτίμηση των πολιτών απέναντί τους και τη γενική τους εικόνα.

Αλλά τόχουμε ξαναπεί ότι τέτοιες συμπεριφορές απλά αποκαλύπτουν τη γύμνια των ελεγχόμενων. Με ύβρεις και εκφοβισμούς δεν μπορούν να φιμώσουν την άλλη άποψη ή τη δημοκρατία. Αυτό αποδείχθηκε σε πρόσφατες ιστορικές περιόδους, όπου όλα τάσκιαζε η φοβέρα…

Αφού δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις, καταφεύγουν σε προφάσεις και υπεκφυγές ή και στους μειωτικούς/υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος δεν έδωσε απαντήσεις ούτε για την πιθανότητα προνομιακής πληροφόρησης των συγγενικών του προσώπων, ούτε γνωρίζει κανείς αν οι μετέπειτα πράξεις συναλλαγής με την Αρχιεπισκοπή είχαν σχέση με τη «δωρεά» που έγινε προς την Αρχιεπισκοπή…

Γίνεται αντιληπτό ότι όλα αυτά τα γεγονότα μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται στη συνείδηση του κόσμου ως μια σκοτεινή σελίδα της πολιτικής ζωής.

Και το σκότος όπου και αν υπάρχει δεν είναι φως, δεν είναι αλήθεια, δεν είναι αξία που αναβαθμίζει την πολιτική κουλτούρα ούτε εκσυγχρονίζει την πολιτική ζωή. Αυτή η βαριά σκιά πέφτει στη μεριά του Προέδρου. Ο Πρόεδρος συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί.

Η δημοσιογραφική έρευνα της «Χαραυγής» έφερε κάποια πράγματα στην επιφάνεια. Δημιουργήθηκαν ερωτηματικά τα οποία παραμένουν αναπάντητα.

Η δωρεά του «αργακιού» παρέπεμψε δυστυχώς στην πρακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του συμπεθέρου και αυτό αντί να φωτίσει έριξε περισσότερες σκιές, δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά. Ελλείψει απαντήσεων και επιχειρημάτων τώρα επιστρατεύουν ύβρεις! Ο πολίτης ωστόσο είναι ο μέγας κριτής όλων.

Η «Χαραυγή» έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου μετρώντας 62 χρόνια προσφοράς και ιστορίας.