Καθεστηκυία τάξη και τα «πρόβατα» που ψηφίζουν Ν. Αναστασιάδη!

206

 Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Σε 48 ημέρες από σήμερα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν με τη δική τους ψήφο για τον Πρόεδρο που θα κυβερνήσει τον τόπο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Καταγράφεται απογοήτευση και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι όλοι είναι το ίδιο. Η περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό από τους καθεστωτικούς κύκλους που αποτελούν το λεγόμενο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο.

Αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά με τα όσα έχει κάνει ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να θεωρείται ήδη απερχόμενος… Δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε για λύση του Κυπριακού και το θυσίασε χάριν της εξουσίας.

Έχει δεχθεί το «κούρεμα». Έγινε ανέκδοτο το «δεσμεύομαι»! Έχει διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη. Έχει αφήσει τον τομέα της Υγείας να καταρρέει… Κάνει πειράματα στον τομέα της Παιδείας, ενώ ο πολιτισμός είναι ο φτωχός συγγενής.

Ας αναλογιστεί ο καθένας από μόνος του πόσο έχει αλλάξει η προσωπική του ζωή και το βιοτικό του επίπεδο τα πέντε τελευταία χρόνια σε σχέση με προηγουμένως. Κι όμως ο κ. Αναστασιάδης έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, τα οποία ωραιοποιούν το κυβερνητικό «έργο»! Έχει τη στήριξη της άρχουσας τάξης, η οποία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται.

Έχει τη στήριξη του ΔΗΣΥ που εκφράζει και υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο κ. Αναστασιάδης τυγχάνει και στήριξης από απλό κόσμο που μπορεί να μην έχει να φάει, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικόφρονας.

Μπορούμε να πούμε ότι στο χώρο της εθνικόφρονης δεξιάς υπάρχουν τα «πρόβατα», τα οποία ό,τι και να τους κάνει ο κ. Αναστασιάδης (σχέδιο Ανάν, κούρεμα, σκάνδαλα, «άριστοι των αρίστων» κ.λπ.) ψηφίζουν και πάλι Αναστασιάδη.

Ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς -μέχρι και την προοδευτική κεντροδεξιά- απέδειξε διαχρονικά ότι μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα.

Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος προοδευτικά πολίτης καλείται σε αυτές τις εκλογές να ξεπεράσει τις όποιες προσωπικές πικρίες και ιδιοτελή κίνητρα και να συσπειρωθεί για την πραγματική προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 78% πρόσφατης δημοσκόπησης δηλώνει ότι ψηφίζει Σταύρο Μαλά γιατί «είναι καλός για τον τόπο».

Αρκεί ο κάθε ψηφοφόρος να θέσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και τότε θα καταλήξει ότι νέος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι ο Σταύρος Μαλάς.