Μας κατηγορούν ως «ανθέλληνες» και «προδότες»! Ντροπή τους!

1969

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Μας κατηγορούν ως «ανθέλληνες» και «προδότες»! Ντροπή τους! Η διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση σε βάρος του ΑΚΕΛ δεν έχει όρια. Είναι δικαίωμά τους να διαφωνούν πολιτικά με τις θέσεις του κόμματος, αλλά είναι αξιολύπητοι όταν τις διαστρεβλώνουν και υβρίζουν.

Αυτό που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες είναι μια αντιακελική υστερία. Είναι επιστροφή σε εποχές αντικομμουνιστικής υστερίας, όταν οι ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι, καθώς και η Εκκλησία, κατηγορούσαν τους Ακελικούς ως «ανθέλληνες», «άπιστους» και «προδότες»!

Μας επιστρέφουν δεκάδες χρόνια πίσω, όταν έβλεπαν κομμουνιστές και έλεγαν ότι έχουν «λέπρα»! Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επικρίνει το ΑΚΕΛ ότι είναι έτοιμο να δεχθεί την όποια λύση και δεν το ενδιαφέρει αν θα καταρρεύσει. Επικρίνει το ΑΚΕΛ ότι με την πολιτική του στο Κυπριακό θα μας «τουρκέψει»! Αν δεν θέλαμε να κρατήσουμε ένα πολιτισμένο επίπεδο συζήτησης, μπορούσαμε άνετα να αντιστρέψουμε τις ύβρεις, αφού είναι οι απορριπτικές πολιτικές του Αρχιεπισκόπου που οδηγούν την Κύπρο σε οριστική διχοτόμηση και σε τουρκοποίηση.

Βέβαια, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη και τα καλά παιδιά του Αρχιεπισκόπου, το ΕΛΑΜ! Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άφησε αιχμές εναντίον του ΑΚΕΛ ότι τάχατες τον πιέζει για υποχωρήσεις! Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια σε βάρος του ΑΚΕΛ, η οποία πηγάζει από τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις και το αντιακελικό τους μένος.

Καταφεύγουν σε κινδυνολογία και ύβρεις διότι δεν διαθέτουν επιχειρήματα. Μένουν στη συνείδηση των πολιτών ως ψεύτες και κοινοί συκοφάντες. Στο πρόσφατο παρελθόν το ΑΚΕΛ προπηλακίστηκε και φυλακίστηκε, αλλά όχι μόνο άντεξε, αλλά ενδυναμώθηκε περισσότερο και παραμένει μια ισχυρή πολιτική δύναμη στον τόπο.

Είναι η εθνική πατριωτική δύναμη με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες. Κατανοούμε και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας τόσο προς τον Αρχιεπίσκοπο όσοι και προς όλους τους συνοδοιπόρους του…! Ανησυχούν και αγωνιούν γιατί γνωρίζουν και φοβούνται την επιρροή του ΑΚΕΛ στην κοινωνία.

Φοβούνται τη νικηφόρα προοπτική που ανοίγει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές για ουσιαστική αλλαγή στη διακυβέρνηση. Πραγματικά, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε! Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Νεόφυτος Νεοφύτου
Δημοσιογράφος στην "διάλογος Media Group". Τηλ: +357 22864523, Φαξ: +357 22332205 e: f.neofytou@dialogos.com.cy

Στην ίδια κατηγορία