Να το φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι…

906

Της Νίκης Κουλέρμου

Να ασχοληθεί κανείς ή δεν αξίζει με τα ψέματα που εκστόμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας σε βάρος του ΑΚΕΛ; Από ένα ιεράρχη που θεωρεί τους ΕΛΑΜίτες, που αυτοπαρουσιάζονται ως παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, ως «καλά παιδιά» τι διαφορετικό να περιμένει κανείς;

Εδώ ο άνθρωπος, ο οποίος κάνει τον παπά και δη τον ιεράρχη, ασχολείται περισσότερο με τις μπίζνες παρά με το πνευματικό έργο… Και επαίρεται δημόσια για την κύρια ενασχόλησή του. Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «The Associated Press» το μόνο που μετάδωσε από τη συνέντευξη Αρχιεπισκόπου στην Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ την περασμένη Τρίτη (σε live link από την Αρχιεπισκοπή) και το φιλοξένησε η ιστοσελίδα The News &Observer ήταν η δήλωσή του ότι θα κάνει τράπεζα…

και ότι κατά το κούρεμα του 2013 η Εκκλησία έχασε εκατομμύρια. Έκτοτε κλαίει και οδύρεται ο Μακαριότατος.

Να θυμίσουμε ότι τότε αντί να πάει σε δέηση για τους αγνοουμένους, έτρεχε σε συνελεύσεις των τραπεζών. Ήταν ο ίδιος που δήλωνε ότι μπορεί να σπάσει και την πόρτα της εκκλησιάς άμα το θελήσει για να μαζέψει τον οβολό των χριστιανών από το παγκάρι.

Ο προσφυγοποιημένος Τράχωνας και το παγκάρι της Παναγίας του κλαίνε ακόμα τις 300.000 ευρώ που μάζευαν φασούλι-φασούλι για να κάνουν στέγη υπερηλίκων… Γι’ αυτό σας λέω δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς πια.

Εδώ ούτε το ΡΙΚ δεν έπαιξε τις δηλώσεις του Προκαθήμενου ως είδηση! Αν για παράδειγμα ο Προκαθήμενος «προφήτευε» ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος θα είχε πρόβλημα… Για ποιον να έλεγε: Για το Νικούι ή το Νικόλα; Προτίμησε να το παίξει εκ του ασφαλούς: Αντιακελικός μέχρι τα μπούνια!

Και του βγήκε όλη η ασχετοσύνη με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό θυμίζοντας ότι είναι το ίδιο εμπαθής με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, το ίδιο αντικομμουνιστής με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτά που δεν μπορεί να τα πει το Νικούι ή ο Νικόλας, γιατί θα μετρούν απώλειες σε ψηφοφόρους, τα λέει ο ρασοφόρος καθρέφτης τους και ας μυρίζουν νεοφασιστική ναφθαλίνη… Εμείς δεν οικτίρουμε την Εκκλησία για τον Προκαθήμενό της, αλλά γνοιαζόμαστε για το λαό που μπορεί να περιμένει ακόμα σωτηρία από μεγαλόσχημους του είδους…

Ο λαός οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτοί οι τύποι δεν είναι παρά η προσωποποίηση του οικονομικού κατεστημένου που κατέστρεψαν ό,τι ο λαός έκτισε με τον τίμιο ιδρώτα και μόχθο του.

Ο Θεός τέτοιων μεγαλόσχημων- ρασοφόρων και μη- δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική θρησκεία. Θρησκεία τους είναι ο Μαμωνάς και αυτόν προσκυνούν και γι’ αυτόν εργάζονται και προσεύχονται.

Όλα σ’ αυτόν υποτάσσονται και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο φοβούνται και πολεμούν το ΑΚΕΛ! Το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει ανάχωμα στις ορέξεις του κεφαλαίου και από αυτό το σημείο ξεκινούν και απολήγουν όλα τα αντιακελικά τους αισθήματα και ξεσπάσματα.

Άρα, η απάντηση σε τέτοιες ανιστόρητες δηλώσεις όπως αυτές που εκστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος για το ΑΚΕΛ, δηλώσεις που παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού, είναι μια και μοναδική: Πιο ισχυρό ΑΚΕΛ! Για να το φοβούνται, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Κι ας το πολεμούν. Διαχρονικά, όσο το ΑΚΕΛ δεχόταν άγρια πολεμική, τόσο θέριευε!

Νίκη Κουλέρμου
Δημοσιογράφος στην "διάλογος Media Group". Τηλ: +357 22864525, Φαξ: +357 22332205 e: n.koulermou@dialogos.com.cy

Στην ίδια κατηγορία