Ο απορριπτισμός… βγάζει γλώσσα και υβρίζει!

196

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση των γεγονότων και των θέσεων του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Μιλάμε πλέον για συνειδητή προσπάθεια από ορισμένους κύκλους, εντός και εκτός Κύπρου, να λένε ψέματα και να εκτοξεύουν ύβρεις σε βάρος του ΑΚΕΛ.

Επικρίνεται το ΑΚΕΛ ότι τάχατες πίεζε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά. Ο πρώτος που άφησε τέτοιες αιχμές εναντίον του ΑΚΕΛ ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Όταν, όμως, ο κ. Αναστασιάδης προκλήθηκε δημόσια από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Α. Κυπριανού, να αναφέρει ποιες υποχωρήσεις τού ζητούσε το ΑΚΕΛ, σώπασε.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του απορριπτικού μετώπου και πολέμιοι της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κατέθεσε προτάσεις οι οποίες οδηγούν «την ελληνική πλειοψηφία του 80% να ελέγχεται απόλυτα από την ισχνή τουρκική μειοψηφία του 18%».

Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δώσει σε αυτούς απαντήσεις, δεν το πράττει για εκλογικούς λόγους και το χειρότερο είναι ότι αφήνει αιχμές για το ΑΚΕΛ ότι δήθεν τον πίεζε να δεχθεί τουρκικές θέσεις! Πρόκειται για μεγάλη ύβρη σε βάρος του ΑΚΕΛ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ έχει διαχρονικές πατριωτικές θέσεις συνέπειας και αξιοπιστίας στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης μέσα από παλινδρομήσεις έθεσε τις προσωπικές και εκλογικές του σκοπιμότητες πάνω από το εθνικό μας θέμα, ενώ τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου προφανώς δεν θέλουν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ανοικτά και ξεκάθαρα δηλώνουν ότι «η πολιτική υποστήριξης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας χρεοκόπησε, απέτυχε οικτρά και εξέθεσε όσους συνεχίζουν να τη στηρίζουν (αυτά υποστηρίζει π.χ. σε άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου).

Για να δικαιολογήσει τον απορριπτισμό του ο κ. Ιγνατίου μίλησε για «υποχωρητικό και σταλινικό ΑΚΕΛ», εμπλέκοντας ακόμη και τον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιά. Δικαίωμα του κ. Ιγνατίου και των άλλων να στηρίζουν πολιτικές που εδραιώνουν τη διχοτόμηση.

Δεν έχουν, όμως, κανένα δικαίωμα να βάζουν στο στόμα τους το ΑΚΕΛ. Αντιλαμβανόμαστε ότι ενοχλούνται γιατί το ΑΚΕΛ συνεχίζει να παραμένει ισχυρή και αξιόπιστη πολιτικά πατριωτική δύναμη που αντιστέκεται στον εθνικισμό και αγωνίζεται για την επανένωση του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ.

 

Νεόφυτος Νεοφύτου
Δημοσιογράφος στην "διάλογος Media Group". Τηλ: +357 22864523, Φαξ: +357 22332205 e: f.neofytou@dialogos.com.cy