Ο Στ. Μαλάς υπερέχει και του Αναστασιάδη και του Νικόλα

635

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Το ΑΚΕΛ και η κυπριακή Αριστερά έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι ουδέποτε έχουν θέσει το παραταξιακό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό μας συμφέρον. Είναι η ποιοτική αυτή διαφορά με τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ και των άλλων κομμάτων.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δεν δίστασε να θυσιάσει το Κυπριακό χάριν της προεδρικής καρέκλας.

Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την κρατική μηχανή και την εξουσία για την επανεκλογή του. Ασκεί επιρροή στην πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία βάζουν κάτω από το «χαλί» τα λογής-λογής σκάνδαλα και τις ατασθαλίες, την αναξιοπιστία με τις ξεδεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη, τις γκάφες των υπουργών και τις συγκρούσεις με τους ανεξάρτητους θεσμούς.

Ο κ. Αναστασιάδης συνειδητά προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο των πολιτών. Το ίδιο επιχειρείται και από τον Νικόλα Παπαδόπουλο με διαφορετική βέβαια τακτική. Ο κ. Ν. Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί με τα πιο ακραία και αντιομοσπονδιακά στοιχεία στο Κυπριακό.

Προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση, παρουσιάζοντας την αδιέξοδη εθνικιστική και απορριπτική του πολιτική ως πατριωτική και ως νέα στρατηγική.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ταύτισης με το ΔΗΣΥ υπέρ των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, επιδιώκει παραμονές των προεδρικών εκλογών να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας.

Μετά από πέντε και περισσότερα χρόνια περιφρονήσεως και ύβρεων σε βάρος του ΑΚΕΛ, θυμήθηκε τώρα την ψήφο των Αριστερών! Ναι, το ΑΚΕΛ βρέθηκε στα ίδια χαρακώματα με τους απλούς ανθρώπους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ και μαζί με κάθε προοδευτικό άνθρωπο υπερασπίστηκε τη νομιμότητα και τη δημοκρατία.

Το ΑΚΕΛ τείνει χέρι συνεργασίας και σήμερα προς κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, όπου κι αν ανήκει πολιτικά, για να υπερασπιστούν μαζί θέσεις αρχών στο Κυπριακό για λύση και επανένωση, αλλά και για φιλολαϊκή και προοδευτική διακυβέρνηση.

Η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο, είναι η αξιόπιστη υποψηφιότητα που υπηρετεί αρχές και έχει προϋποθέσεις να είναι νικηφόρα επειδή η πλειοψηφία του λαού μας θέλει ποιοτική αλλαγή και ανανέωση στην πολιτική ζωή του τόπου.