Όλο υποκρισία και ψέμα τα περί αξιοκρατίας και ενότητας!

172

 Tου Νεόφυτου Νεοφύτου

Χρειάζεται πολιτικό θράσος και υποκρισία για να βγαίνει δημόσια ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και να καλεί τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε ενότητα και να υποστηρίζει ότι εφάρμοσε αξιοκρατία. Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του. Ο Πρόεδρος προσβάλλει τη λογική και τη νοημοσύνη μας.

Δεν είναι μήπως με πολιτικά ανταλλάγματα που έγινε ο διορισμός του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου; Υπήρξε χρονική περίοδος που ο κ. Ερωτοκρίτου ύβριζε πολιτικά τον κ. Αναστασιάδη. Ξαφνικά στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές βρέθηκε μαζί με τον κ. Αναστασιάδη στην ίδια εξέδρα, για να δούμε αμέσως μετά την εκλογή Αναστασιάδη τον κ. Ερωτοκρίτου στη θέση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα -ο κ. Ερωτοκρίτου αποκάλυψε ότι ο κ. Αναστασιάδης του είχε υποσχεθεί τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Μήπως είναι για λόγους αξιοκρατίας που έγινε η παύση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών για να διοριστούν «έμπιστοι» του Προεδρικού; Μήπως είναι με αξιοκρατία οι προαγωγές και μεταθέσεις στην Αστυνομία, όπου οι ευνοούμενοι «τυγχάνει» να ανήκουν στο «ΔΗΣΥ»;

Σε ό,τι αφορά την ενότητα, για ποια ενότητα μιλούν όταν κόβουν-ράβουν και αποφασίζουν ετσιθελικά και αλαζονικά για όλα τα θέματα; Ακόμη και στο εθνικό μας θέμα, ο κ. Αναστασιάδης έκανε και συνεχίζει να κάνει μονομερείς χειρισμούς, οι οποίοι υποσκάπτουν την όποια ενότητα, αλλά δεν βοηθούν ούτε στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Το ΑΚΕΛ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης στην κυβέρνηση Δ. Χριστόφια. Όμως, το ΑΚΕΛ έθεσε το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού, στηρίζοντας τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Μονομερώς έφυγε από Μοντ Πελεράν, ενώ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις. Μονομερώς αποφάσισε να επιστρέψει στο Κραν Μοντανά και στη διεθνή διάσκεψη χωρίς να διασφαλιστεί η παρουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μονομερώς δεν αξιοποίησε το έγγραφο Γκουτέρες. Ακόμη και τώρα ο κ. Αναστασιάδης ενώ έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, δεν νιώθει την ανάγκη να διαβουλευθεί με την πολιτική ηγεσία.

Η πολιτική συμπεριφορά του απερχόμενου Προέδρου είναι διχαστική, τινάζοντας στον αέρα και την ελάχιστη συναίνεση στο εθνικό μας θέμα.