Όταν γίνεται πρώτη είδηση από το ΡΙΚ το σκυλάκι Φριντ!

295

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Όταν το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ προβάλλει στα δελτία ειδήσεών του ως πρώτη είδηση το σκυλάκι Φριντ που απέκτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τότε αντιλαμβάνεστε πόση ανάγκη προβολής έχει ο απερχόμενος Πρόεδρος για να βελτιώσει την εικόνα του.

Το ΡΙΚ έχει μετατραπεί, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, σε προεδρικό κανάλι. Τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι τρέχουν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ τις προεκλογικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τα 2/3 των ειδήσεων του ΡΙΚ είναι αναφορές και δηλώσεις είτε του απερχόμενου Προέδρου, είτε των υπουργών, είτε αξιωματούχων της Πινδάρου. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει χάσει την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της.

Όταν το εθνικό μας θέμα βρίσκεται σε παρατεταμένο αδιέξοδο με ορατούς τους κινδύνους εδραίωσης της διχοτόμησης, όταν διευρύνεται το χάσμα ανισοτήτων μεταξύ πλουσίων και φτωχών, όταν κινδυνεύει η υγεία των ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια, όταν ξεκινούν εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, όταν υπάρχει φτώχεια και δυστυχία, όταν τα προβλήματα αναπήρων και των ευάλωτων ομάδων δεν βρίσκουν λύσεις, το ΡΙΚ αξιολογεί και προβάλλει ως πρώτη είδηση το νέο σκυλάκι που απέκτησε ο Πρόεδρος, τότε αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της πρόκλησης και της οργής που πρέπει να νιώθει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος.

Βέβαια, το ΡΙΚ δεν είναι ο μόνος δημόσιος οργανισμός που βρίσκεται στις υπηρεσίες του Προεδρικού και της Πινδάρου. Στα τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχουν ξηλωθεί όλοι οι ημικρατικοί οργανισμοί και έχουν διοριστεί ημέτεροι. Υπάρχει πλήρης κομματικοποίηση και συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής.

Ακόμη ένας σοβαρός λόγος γιατί οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να απομακρύνουν αυτή την κυβέρνηση από την εξουσία. Ο απερχόμενος Πρόεδρος στην απέλπιδα προσπάθειά του να βελτιώσει την πολύ κακή εικόνα που έχει ανάμεσα στους πολίτες, έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του το ΡΙΚ προς εξυπηρέτηση εκλογικών σκοπιμοτήτων.

Η συναγερμοποίηση του κράτους έχει φθάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα και η αναξιοκρατία στο απόγειό της.

Η απερχόμενη κυβέρνηση απέδειξε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να εμπεδώσει τη χρηστή διοίκηση, αλλά με προεδρικές και κομματικές παρεμβάσεις συμβάλλει ώστε να αυξηθούν περαιτέρω τα φαινόμενα ρουσφετιού και αναξιοκρατίας.

Νεόφυτος Νεοφύτου
Δημοσιογράφος στην "διάλογος Media Group". Τηλ: +357 22864523, Φαξ: +357 22332205 e: f.neofytou@dialogos.com.cy