Ρωσικό ενδιαφέρον στην υπόθεση Λοϊζίδου για τις διαρροές

162

Αίτημα από τη Ρωσική Εισαγγελία προς τη Γ. Εισαγγελία με έκκληση για ποινική ανάκριση

Νέα προέκταση παίρνει η υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, καθώς η Μόσχα ζητά ποινική ανάκριση για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με γραπτό διάβημά της προς τις κυπριακές Αρχές ζητά τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σχετικά με την υπόθεση της υποκλοπής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Ερωτηθείς χθες από το ΚΥΠΕ αν υπήρξε ρωσική αντίδραση στα τελευταία γεγονότα που αφορούν την υπόθεση αυτή, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι με γραπτό διάβημα την 1.12.17 η Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρακάλεσε όπως διεξαχθεί ποινική ανάκριση σχετικά με την υποκλοπή ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν και τη ρωσική Εισαγγελία.

Στο μεταξύ χθες με δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι δεν επιτρέπεται να γίνονται δημόσιες συζητήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν τις ανακρίσεις, σχολιάζοντας την υπόθεση της κ. Λοΐζίδου.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι τόσο με την ουσία του θέματος όσο και για τις διαδικασίες, αλλά και για κάποια ατμόσφαιρα, η οποία έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των γεγονότων αυτών, ενόσω εκκρεμούν οι διαδικασίες, δηλαδή η πειθαρχική έρευνα που  έχει διαταχθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και οι ποινικές έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις ανακριτικές αρχές, δεν επιτρέπεται να γίνονται δημόσιες συζητήσεις, οι οποίες είτε άμεσα είτε έμμεσα τείνουν να επηρεάσουν τις ανακρίσεις ή τις διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο κ. Κληρίδης συνέστησε παράλληλα «να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».