Σιγήν ιχθύος για την Καρδιολογική Πάφου

300

Καμπανάκι

«Είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε αυτονόμηση χωρίς προηγουμένως να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα της κλινικής μας», δήλωσε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο ΚΥΠΕ κ. Μουτήρης.

Προειδοποίησε πως σε διαφορετική περίπτωση η κλινική δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στον νέο της ρόλο και στο αγωνιστικό περιβάλλον που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί.

 Από τον περασμένο Γενάρη υποβλήθηκαν αιτήματα από τον διευθυντή της.

Ενώπιον του Υπουργείου Υγείας έχει τεθεί σειρά ζητημάτων για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών από την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στους καρδιοπαθείς ασθενείς της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως στις 10 Ιανουαρίου του 2017 μέσω της ετήσιας έκθεσης της κλινικής για το 2016 ζητήθηκε η δημιουργία Καρδιολογικής Εντατικής Μονάδας, η δημιουργία Επεμβατικού Καρδιολογικού Εργαστηρίου, ο διορισμός ενός ακόμη καρδιολόγου και η τοποθέτηση μόνιμης γραμματειακής λειτουργού στην Κλινική.

Ο Ιωσήφ Μουτήρης κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα αιτήματα της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σημειώνοντας πως σήμερα, 8 μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος, κανένα από τα τέσσερα ζητηθέντα δεν έχει ικανοποιηθεί από το Υπουργείο. Η κλινική, συνέχισε, παραμένει χωρίς ξεχωριστή Εντατική Καρδιολογική Μονάδα, χωρίς Επεμβατικό Καρδιολογικό Εργαστήρι, είναι υποστελεχωμένη ιατρικά και χωρίς καμία απολύτως γραμματειακή υποστήριξη.

Ανέμεναν πρακτική εφαρμογή των υπουργικών εξαγγελιών.

«Αναμέναμε», είπε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, «ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για τη βελτίωση της δομής των κλινικών του Δημοσίου και για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών θα ετύγχαναν πρακτικής εφαρμογής», λέγοντας πως «τα γεγονότα δυστυχώς μας διαψεύδουν».

Οι καρδιοπαθείς, ανέφερε, αποτελούν ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου και οι καρδιοπάθειες αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στην Κύπρο.

Γι’ αυτό «η Πολιτεία οφείλει να μας δώσει τα απαραίτητα εφόδια για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών και για διάσωση περισσοτέρων ανθρώπων».

«Είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε αυτονόμηση χωρίς προηγουμένως να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα της κλινικής μας», είπε ο Ιωσήφ Μουτήρης.

Πρόσθεσε, δε, πως σε διαφορετική περίπτωση η κλινική δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στον νέο της ρόλο και στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας για τις πιο πάνω δηλώσεις, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.