Την αξιοπιστία την φέρεις μαζί σου

139

Της Ελένης Κωνσταντίνου

Η αξιοπιστία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αξιοπιστία την οποία βεβαίως φέρει μαζί του και έχει αποδείξει ότι διαθέτει μέσα από τον πολιτικό του βίο και όχι που τυλίγει σαν μανδύα γύρω του ενόψει προεδρικών εκλογών. Η παραμικρή σκιά προκαλεί προβληματισμούς και αμφιβολίες πόσω μάλλον όταν αυτή ενισχύεται μέσα από τις ίδιες τις δηλώσεις και πράξεις των όποιων υποψηφίων. Δεν είναι δυνατόν ο κυπριακός λαός με την ψήφο του να στηρίξει έναν υποψήφιο, ο οποίος άλλα δεσμεύεται και άλλα πράττει στο τέλος ή άλλες πολιτικές στηρίζει την τελευταία πενταετία τις οποίες προεκλογικά κάνει πως ξεχνά.

Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούμε σήμερα για παράδειγμα τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο να μας λέει για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη μεσαία τάξη και πολλά άλλα. Αν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, του κόμματος που στήριζε εντός Βουλής διάφορα κυβερνητικά νομοσχέδια μαζί με τον ΔΗΣΥ, να θυμάται σήμερα τους πονεμένους και κατατρεγμένους αυτού του τόπου.

Ο μοναδικός υποψήφιος που έχει αποδείξει ότι οι πολίτες μπορούν να τον εμπιστευθούν είναι ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος δεν μεταλλάσσει τις θέσεις του αναλόγως με το ακροατήριό του, ούτε για να γίνει αρεστός στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Η αξιοπιστία και η σοβαρότητά του αγκαλιάζονται όλο και περισσότερο από τους πολίτες που μέσα από όλη αυτή τη δίνη της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού έχουν πλέον αντιληφθεί το τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος.

Ο Σταύρος Μαλάς απαντά στις ανησυχίες του κυπριακού λαού χωρίς να κρύβεται πίσω από μισόλογα και προτάσεις εντυπωσιασμού.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα και τα όσα καταθέτουν για τον ίδιο οι συνεργάτες του οι οποίοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τον άνθρωπο Σταύρο Μαλά. Ήρεμος, ομαδικός, συνεργάσιμος, μελετημένος καθόλου αλαζόνας ή υπερόπτης είναι μόνο μερικά από αυτά που χαρακτηρίζουν τον Σταύρο Μαλά.

Ωστόσο ιδιαίτερης σημασίας η ομολογία του συνεργάτη του στα οικονομικά ζητήματα Χάρη Σταυρινίδη πως όσα εξαγγέλλει ο υποψήφιος Πρόεδρος είναι μετρημένα, κοστολογημένα και εφαρμόσιμα. Αυτό από μόνο του φανερώνει πως ο Στ. Μαλάς είναι άνθρωπος σοβαρός ο οποίος δεν αρέσκεται σε αερολογίες, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλοι.

Προτείνει αυτά που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να προτρέχει σε εξαγγελίες απλά για να αλιεύσει ψήφους και μετά τίποτα.