Από τη Cyfield που πρωτοπορεί και πάλι Stasikratous Residences: Το νέο κτίριο σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία

Ένα ακόμα επιβλητικό κτίριο, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, δημιουργεί ο Όμιλος Cyfield.

Πρόκειται για το έργο Stasikratous Residences στο κεντρικότερο και εμπορικότερο δρόμο της Λευκωσίας, στην οδό Στασικράτους, το οποίο θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας, μετά το 360.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου, μοναδικού κτιρίου της Cyfield είναι ότι η συνολική γραμμή και μορφή του που δένει αρμονικά με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα, εμπεριέχει το δυναμισμό της σύγχρονης εποχής μας και θα διαθέτει όλες τις ανέσεις που αναζητά κάποιος που επιθυμεί να κατοικεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Θα έχει ύψος 104 μέτρα, 26 επίπεδα και 46 πολυτελή διαμερίσματα (2 και 3 υπνοδωματίων) με όλες τις σύγχρονες τεχνικές υποδομές. Ακόμα διαθέτει 3 υπόγειους χώρους στάθμευσης, με 108 θέσεις στάθμευσης, ενώ στο ισόγειο υπάρχουν 2 εμπορικοί χώροι.

Η κατάλευκη πρόσοψη του κτιρίου εντυπωσιάζει, ενώ τα μπαλκόνια με την οργανική φόρμα και τις ρευστές τους καμπύλες χαρίζουν απρόσκοπτη θέα στην παλιά πόλη πίσω από τα μεσαιωνικά ενετικά τείχη και τις γύρω περιοχές της οροσειράς του Πενταδακτύλου. Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται το φως του ήλιου, χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό των μπαλκονιών, ενισχύει το αίσθημα της ιδιωτικότητας των ενοίκων.

Εξωτερικά, το Stasikratous Residences διαθέτει κάθετα συστήματα σκίασης (Brise soleil) που ακολουθούν τις γραμμές της πρόσοψης και ενοποιούν τη δομή της κατασκευής. Επιπλέον, προσφέρουν σκίαση στον εσωτερικό χώρο, χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση του φωτός, δημιουργώντας έτσι, μια οργανική σχέση ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ενώ η βόρεια πρόσοψη παρέχει εκπληκτική θέα, η νότια, δένοντας αρμονικά με τη σύγχρονη πρωτεύουσα, είναι πιο εσωστρεφής και προσφέρει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στα υπνοδωμάτια που έχουν σχεδιαστεί εκεί.

Τα διαμερίσματα χαρακτηρίζονται από κομψότητα και λειτουργικότητα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι λιτοί, δίνοντας την ευελιξία σε κάθε υποψήφιο κάτοικο να κάνει εξατομικευμένες διαρρυθμίσεις. Παρόλο που το Stasikratous Residences βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, κάθε διαμέρισμα διατηρεί τη δική του ξεχωριστή σχέση με τη φύση. Όλα λούζονται στο φυσικό φως της ημέρας, ενώ οι ψηλές οροφές τους και τα παράθυρα με την πανοραμική θέα επιτρέπουν την είσοδο και κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό τους.

Με το κτίριο αυτό, η Cyfield ψηλώνει κι΄ άλλο τον πήχη των μοναδικών και επιβλητικών κατασκευών στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τώρα τη δυνατότητα της απόκτησης ενός σύγχρονου ακινήτου με σίγουρη την απόδοση της επένδυσης τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy