1.200 διορισμοί συμβασιούχων εκπαιδευτικών φέτος – Ενώπιον της Επ.Παιδείας τα προβλήματα που δημιουργούνται

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον αυξανόμενο αριθμό συμβασιούχων εκπαιδευτικών εξέτασε η Επιτροπή Παιδείας.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, φέτος στη Μέση εκπαίδευση διορίστηκαν 1.200 συμβασιούχοι, διπλάσιοι από ότι το 2021, ενώ στην Δημοτική Εκπαίδευση οι συμβασιούχοι φτάνουν το 35%.

Μάλιστα ο Πρτόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος ζήτησε να περιληφθεί πρόνοια στον προυπολογισμό του 2024 για 700 οργανικές μόνιμες θέσεις, τονίζοντας ότι ο διορισμός συμβασιούχων προκαλεί αντιπαιδαγωγικά προβλήματα.

Στην παρέμβαση του στην Επιτροπή, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Μάριος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι αναγνωρίζεται το ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης κι ότι χρειάζεται αναθεώρηση κανονισμών.

Την ίδια ώρα ανέφερε τη θέση του Υπουργείου Παιδείας που είναι το ότι πρέπει να αυξηθούν οι μόνιμες οργανικές θέσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης ερωτήθηκε από το Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρήστο Χριστοφίδη πότε θα αναθεωρηθούν οι κανονισμοί, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου να σημειώνει ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο του αλλά να σημειώνει ότι υπάρχει πρόθεση.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Γεώργιος Κάρουλας σημείωσε την θα πρέπει να μειωθεί η πρακτική διορισμού εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει, όπως ανέφερε, διαφορά στα ωφελήματα σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης έψεξε στις δηλώσεις του το ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί για τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου και τους συμβασιούχους υπενθυμίζοντας ότι η σχετική πρόταση νόμου που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του κόμματος του είχε αναφερθεί επί κυβέρνησης Αναστασιάδη και κρίθηκε ως αντισυνταγματική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy