• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Θέα/Ορίζοντας

10 χρόνια theYard.Residency, 10 παραγωγές για έναν μετέωρο κόσμο

Το ΜΙΤΟΣ γιορτάζει τα 10 χρόνια του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency με την εκδοχή του 2020 και κάτω από τη θεματική «Μετέωρος Κόσμος».

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου: «O χώρος του Ξυδάδικου, φιλοξενεί εδώ και 12 χρόνια ιστορίες και δράσεις δημιουργών από Κύπρο και εξωτερικό και λειτουργεί ως μια Ανοικτή Σκηνή, όπως έχει οριστεί από τη D. Massay: «η ανοικτότητα του χώρου δεν είναι παρά η καταστατική του ιδιότητα να βρίσκεται διαρκώς υπό κατασκευή».

Η διαρκής εκκρεμότητα του χώρου συντείνει στη συμβολική δύναμη των δράσεων για αμφισβήτηση και διαχωρισμό από τις οριοθετήσεις της κοινωνικής ζωής και δίνει την ευκαιρία  σε δημιουργούς και κοινό για επαναπροσδιορισμό. Οι ταυτότητες επιτελούμενες εκτίθενται σε μετεωρισμούς, η σχέση του εαυτού και του ετέρου συγκρίνονται: τι κοινό, ή όχι, έχουν οι δράσεις των ανθρώπων. Το Ξυδάδικο ως σκηνικός χώρος είναι ένας μετέωρος χώρος, μέσα στον οποίο οι θεατές μπορούν εμπειρικά να βρεθούν σε πιθανούς νέους κόσμους.

Το πρόγραμμα του theΥard.Residency.20 περιλαμβάνει 10 δράσεις που επιλέχθηκαν μέσα από αναθέσεις μα και συμμετοχές από το ακοικτό κάλεσμα. Το ΜΙΤΟΣ με το πρόγραμμα theYard.Residency υποστηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία, τον πειραματισμό και τη μεθοδολογία, την ανταλλαγή και κινητικότητα των δημιουργών, τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.»

  •  Πρώτη παραγωγή:

Η δράση Τhe Reading ανοίγει το πρόγραμμα του φετινού theYard σε γενική επιμέλεια Εβίτας Ιωάννου και μουσική επιμέλεια  Mohama Tajalof. Πρόκειται για μία βραδιά ανάγνωσης ιστοριών και κειμένων γύρω από τη θεματική “Μετέωρος Κόσμος”. Σκοπός του The Reading είναι η ανατροφοδότηση και η ανταλλαγή ιδεών σε ένα οικείο περιβάλλον με κρασί, σνακς και μουσική.

Οι ηθοποιοί Λουκία Πιερίδη και Γιολάντα Χριστοδούλου θα διαβάσουν κείμενα της Λευκής Σαββίδου (εικαστικός), της Τερέζας Κλεοβούλου (φωτογράφος), του Φώτη Φωτίου (ηθοποιός) και άλλων. Επίσης, το κοινό είναι ελεύθερο να μοιραστεί τα δικά του κείμενα.

  • 8 Μαρτίου στις 19:30
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.