Διαχείριση αποβλήτων: αύξηση της ανακύκλωσης και μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή

Το μερίδιο των αποβλήτων που οδηγούνται στην ανακύκλωση θα ανέλθει στο 70% μέχρι το 2030, από 44% που είναι σήμερα, βάσει των τεσσάρων σχεδίων οδηγιών που υπερψήφισε το ΕΚ την Τρίτη. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης να περιοριστεί το ποσοστό των απορριμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή, μία μέθοδο με αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στο 5%, και να μειωθούν κατά 50% τα απόβλητα τροφίμων έως το 2030.

 

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2014 το 44% του συνόλου των αστικών αποβλήτων στην ΕΕ ανακυκλώθηκαν ή κομποστοποιήθηκαν. Το 2004 το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 31%. Ο στόχος για το 2020 προβλέπει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να οδηγούν το 50% τουλάχιστον των αστικών τους αποβλήτων στην ανακύκλωση ή την κομποστοποίηση. (Πηγή: Eurostat, περισσότερες πληροφορίες για την κυκλική οικονομία στο ερευνητικό σημείωμα του ΕΚ)

 

[vc_button title=”Διαβάστε περισσότερα” target=”_self” color=”default” size=”size_large2″ href=”http://dialogos.com.cy/blog/diachirisi-apovliton-afxisi-tis-anakiklosis-ke-miosi-ton-aporrimmaton-pou-odigounte-stin-igionomiki-tafi/”]

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy