10ο RIALTO WORLD MUSIC FESTIVAL**3/7 Παρασκευή 20:30 (Πλατεία Ηρώων)

Fado: HψυχήτηςΠορτογαλίας

ClaudiaMadur

Ακόμη μια νεαρή φωνή, από τις πιο όμορφες της Πορτογαλίας, που ήρθε για να δώσει νέα πνοή στο Fado. Ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια fado το 2006, και το 2009, εξέδωσε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «FadoSemTempo» με ποιήματα της ιδίας και διασκευές από παραδοσιακά fado, με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών.

Cláudia Madur: τραγούδι

Mario Henriques: πορτογαλική κιθάρα

Bruno Brás: κλασική κιθάρα

www.claudiamadur.com

Είσοδος Ελεύθερη

 

 **4/7 Σάββατο 20:30 (Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών)

RossDaly: ΡΙΑΛΤΟ Residency

 Ο θεσμός του Rialto Residency συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά, υπό την καθοδήγηση αυτή τη φορά του διεθνώς γνωστού καλλιτέχνη Ross Daly. Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων ο Ross Daly έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο, δουλεύοντας με τη μουσική πειθαρχεία των ανατολικών παραδόσεων, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες φόρμες και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ άλλων παίζει κρητική λύρα, Αφγανικό ραμπάμπ , λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ.

 

Μέσα από την παραμονή και κοινή μελέτη του RossDaly με καλλιτέχνες που ζουν στην Κύπρο και την Κέλυ Θωμά, αναπτύσσεται μια ανανεωμένη ανάγνωση διαφόρων μουσικών παραδόσεων που θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

**5/7 Κυριακή 12:00 (Καταρράκτης των Καληδονιών)

RossDaly: ΡΙΑΛΤΟ Residency

Ένα ζωντανό απόσπασμα της κοινής τους μελέτης θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνεςτου RialtoResidency, στο δροσερό χώρο του καταρράκτη των Καληδονιών στις Πλάτρες.

Είσοδος Ελεύθερη

 

5/7 Κυριακή20:30 (Θέατρο Ριάλτο)

Δημοτικό Κέντρο Χορού Λεμεσού:«move…meant»

 

Μαθητές και φιλοξενούμενοι χορογράφοι και χορευτές συναντώνται για να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους οπτική πάνω στον χορό.

Ο απόφοιτος του Κέντρου Πάνος Μαλακτός παρουσιάζει το Sorrowful,μια δική του χορογραφία, την οποία ερμηνεύουν η Ombline Noyer και οΣωτήρης Παναγούλιας επίσης απόφοιτος του Κέντρου. Ο Σωτήρης Παναγούλιας ερμηνεύει και μια νέα διασκευή του Concerto που έγινε από τονΚαλλιτεχνικό Διευθυντή του Κέντρου ενώ η Σαμάνθα Μωυσή συμμετέχει με μια δική της χορογραφία.Δύο εξαίσιοι χορευτές από το DutchNationalBallet (Ολλανδία) συμπληρώνουν την παράσταση αναδεικνύοντας πως το μπαλέτο παραμένει ζωντανό!

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Λάμπρος Λάμπρου

Εισιτήρια: € 15 / 12

 

**8/7 Τετάρτη 20:30 (Πλατεία Ηρώων)

Moυσικές της γενέθλιας γης

YammaEnsemble

 

Επιμένοντας σε ακουστικά όργανα, το μουσικό σχήμα από το Ισραήλ ενσωματώνει μουσικά στοιχεία από τη Μέση Ανατολή με Δυτικές μουσικές φόρμες. Συνδυάζοντας μελισματικό τραγούδι από Ανατολικά Μακάμ, και γοητευτικούς ασυνήθιστους ρυθμούς, εξερευνούν το πεδίο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

TalyaG.ASolan: φωνή

AvivBahar: ούτι,kupuz, κιθάρα

YonnieDror: Μεσανατολίτικα και δυτικότροπα πνευστά

AvriBorochov: κοντραμπάσο

BenDagovitch: κρουστά

www.talyaga.com/page28.html

Είσοδος Ελεύθερη

 

**14/7 Τρίτη20:30  (Πλατεία Ηρώων)

AfroBandaBanana

Το 9μελές μουσικό σχήμα από την Κύπροείναι αφοσιωμένο στους ήχους της Afrobeat μουσικής, η οποία συνδυάζει παραδοσιακούς ρυθμούς από την Αφρικάνικη χορευτική παράδοση μαζί με την τζαζ και funk μουσική. Με φωνές, πνευστά, κρουστά, έγχορδα, φανκ riffs και αφρικάνικους ρυθμούς, η Afro-Mπάντα Banana υπόσχεται χορό.

 

Μιχάλης Μιχαήλ: τρομπέτα

Μάριος Χαραλάμπους: σαξόφωνο

Νίκος Κουκουβίνος: τρομπόνι

Cotsios Ο Pikatillis: φωνή

Ερμής Μιχαήλ: ηλεκτρική κιθάρα

Αντρέας Παντελή: πιάνο

Λευτέρης Μουμτζής: μπάσο

Ρόδος Παναγιώτου: κρουστά

Αντρέας Στεφάνου: τύμπανα

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

**17/7Παρασκευή20:30  (Πλατεία Ηρώων)

Σαβίνα Γιαννάτου &PrimaveraenSalonico / Τραγούδια της Θεσσαλονίκης

 Το ομώνυμο άλμπουμ της Σαβίνας Γιαννάτου είναι μια εκθαμβωτική αναφορά στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα του μουσικού σχήματος Primavera en Salonico και φιλόξενο σπίτι για μια σειρά από πολιτισμούς, θρησκείες και εθνικές κοινότητες.  Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει φωνή σε όλους αυτούς με την ερμηνεία της να λάμπει και να γίνεται εκπρόσωπος των μύθων της πόλης. Όπως πάντα, οι Primavera en Salonico είναι απολαυστικοί καθώς συνδιαλέγονται με τις εμπνευσμένες και πολυποίκιλες ενορχηστρώσεις του Κώστα Βόμβολου.

 

Σαβίνα Γιαννάτου, φωνή

Γιάννης Αλεξανδρής, ούτι, κιθάρα

Κώστας Βόμβολος, κανονάκι, ακορντεόν

Χάρης Λαμπράκης, νέι

Μιχάλης Σιγανίδης, κονταμπάσο

Κώστας Θεοδώρου κρουστά

 

www.savinayannatou.com

Είσοδος Ελεύθερη

 

** 21/7 Τρίτη(ΠλατείαΗρώων)

 

AmalgamationChoir 20:30 

Μια συναυλία – γιορτή της ανθρώπινης φωνής και των δυνατοτήτων της με μια ομάδα από φωνές, που αφορμή για την συνύπαρξή τους υπήρξε το μουσικό χωριό Φέγγαρος 2014.  Η AmalgamationChoirερμηνεύει παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου. Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ του δροσερού Μεσογειακού ήχου, της ηχούς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της πολυφωνίας.

www.theamalgamationproject.com

RumbaAttack 21.15

ΤορεπερτόριοτωνRumbaAttackπεριλαμβάνειποικιλίαρυθμώνκαιμουσικώνόπωςWorld, Ethnic, Latin, Jazz, FlamencoκαιβεβαίωςRumbaκαιBlues. Θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, γνωστά παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια ενώ με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν σε έθνικ ακούσματα.

 

Κωνσταντίνος Λύρας: Κιθάρα

Μέμνων Αρέστης: Κιθάρα

Σάββας Θωμά: Καχόν, Κρουστά, Φωνή

 

www.rumbaattack.com

Είσοδος Ελεύθερη

 

25/7 Σάββατο20:30 (Πλατεία Ηρώων)

Χρίστος Νικολόπουλος: «Τα τραγούδια δεν τελειώνουν…»

Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Ζωή Παπαδοπούλου

 

Ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος, παρουσιάζει κάποιους από τους κυριότερους σταθμούς της μουσικής του διαδρομής με τραγούδια που  σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Διατηρώντας  το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού πολιτισμού μας, ο Χρήστος Νικολόπουλος ξεδιπλώνει με τους καταξιωμένους συνεργάτες του, το ευρύ ρεπερτόριο του δημιουργώντας μία αυθεντική λαϊκή γιορτή!

Είσοδος Ελεύθερη

 

 Θερινό Ριάλτο 21.00(Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ, πίσω από Ριάλτο)

6 & 13/7, 31/8 & 7/9

 

Αναβιώνοντας το Θερινό Ριάλτο που για πολλές δεκαετίες πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις στο Λεμεσιανό κοινό, και όχι μόνο, το Θέατρο Ριάλτο προβάλλειμια επιλογή από τέσσερεις ταινίες του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών που οργανώνουντο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα.

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα: www.rialto.com.cy

 

Εισιτήρια:€5