12 μήνες φυλάκιση στον Βρετανό που σκότωσε τουρίστρια με buggy

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε 26χρονο από τη Βρετανία ο οποίος σκότωσε τουρίστρια από τη Βρετανία στην Αγία Νάπα, κτυπώντας την με όχημα μπάγκι.

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση και στέρηση άδειας οδήγησης για 18 μήνες έχοντας βρεθεί ένοχος σε αδικήματα πρόκλησης θανάτου λόγω απερισκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης και εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος που προκάλεσε θάνατο άλλου προσώπου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή του, ο 26χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ όταν, στις 4 περασμένου Μαϊου, κτύπησε την 46χρονη Καμίλα Κριστίνα Ράμνταλ την ώρα που η κοπέλα διασταύρωνε σε διάβαση πεζών, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Και δεν έφτανε αυτό αλλά εγκατέλειψε τη σκηνή για να εντοπιστεί, ευτυχώς, αργότερα και να συλληφθεί.

Η Ράμνταλ διασταύρωνε σε διάβαση πεζών αφού ένα αυτοκίνητο που διερχόταν σταμάτησε κανονικά αλλά δεν υπολόγιζε ότι ένας ανεξέλεγκτος ανεγκέφαλος θα προσπερνούσε το σταματημένο όχημα και θα συνέχιζε κανονικά την πορεία του.

Ο 25χρονος κτύπησε βίαια την τουρίστρια αφήνοντάς την νεκρή επιτόπου προτού εξαφανιστεί από τη σκηνή εγκαταλείποντάς την.

Από τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει χρήση κάνναβης ενώ ταυτόχρονα είχε στον οργανισμό του πενταπλάσιο αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όταν κάθισε πίσω από το τιμόνι του μπάγκι.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy