Στο 120,32% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τη «στατιστική υπηρεσία», ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2022 στα κατεχόμενα ανέρχεται στο 120,32%, αυξημένος κατά 3,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 75,64% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Ντουζέν» γράφει ότι οι τρεις τομείς που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών είναι Ψυχαγωγία και Πολιτισμός με 209%, Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 154,80% και Τρόφιμα και Μη Αλκοολούχα Ποτά με 123,39%.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν αναλυθούν τα δεδομένα, αυξήθηκαν περισσότερο από εκατό τοις εκατό σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021 οι τιμές πολλών ειδών, από τις ντομάτες μέχρι τα παυσίπονα, από τα φασολάκια μέχρι τα αντιπυρετικά, μέχρι το μέλι. Ειδικά στα παυσίπονα και στα αντιπυρετικά φάρμακα οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 300 τοις εκατό, γράφει η εφημερίδα.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα κατεχόμενα με 120,32% βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη με τον ψηλότερο πληθωρισμό, ακολουθούμενα από την Τουρκία με πληθωρισμό 83,45%

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.