1285 μαθητές και 162 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν φέτος στο δικοινοτικό πρόγραμμα ‘Imagine’

H Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Για την Εκπαίδευση ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος “Imagine” για την σχολική χρονιά 2019-2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, φέτος, το πρόγραμμα “Imagine” έφερε μαζί 1285 μαθητές από τη δημοτική, γυμνασιακή, λυκειακή και τεχνική εκπαίδευση και 162 εκπαιδευτικούς από σχολεία των δυο κοινοτήτων από όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διαδικτυακό webinar για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Gesicht Zeigen.

Τα υπόλοιπα προγράμματα, όπως εκπαίδευση εκπαιδευτικών και επισκέψεις, θα συνεχιστούν κατά τη νέα χρονιά.

Το πρόγραμμα “Imagine” υλοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο για τον Ιστορικό Διάλογο και την Έρευνα και το Σπίτι της Συνεργασίας, με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Το δικοινοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Imagine” για σχολεία της δημοτικής, γυμνασιακής, λυκειακής και τεχνικής εκπαίδευσης έφερε μαζί από τον Ιούνιο του 2017, συνολικά 5.091 μαθητές και 582 εκπαιδευτικούς καθώς και 92 διευθυντές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα διαπαιδαγώγησης ειρήνης. Επίσης, 589 μαθητές συμμετείχαν σε προγράμματα αειφορίας, ετοιμάζοντας το δρόμο για μακροχρόνιες σχέσεις και κατανόηση της ειρήνης.

Οι προσπάθειες της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Imagine» έχει λάβει ιδιαίτερη μνεία από τον ΓΓ του ΟΗΕ στις πρόσφατες εκθέσεις του για την Ειρηνευτική επιχείρηση του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση, ιδρύθηκε μετά από συμφωνία των δύο ηγετών, του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον Δεκέμβριο του 2015, και συνεχίζει τις προσπάθειές της για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα σχολεία και στις δύο πλευρές και την προωθήση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δύο κοινότητες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy