132 κιλά κάνναβης: Γνωστός στην ΥΚΑΝ ο 38χρονος – Καταδικάστηκε για παρόμοια υπόθεση

Τα 132 κιλά κάνναβης ίσως να μην είναι ο τελικός αριθμός του βάρους των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν χθες σε εμπορευματοκιβώτιο, καθώς οι έρευνες σε αυτό δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός. Στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης βρίσκεται από το πρωί 38χρονος ύποπτος.

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ.Κατσουνωτός είπε πως «μετά από πληροφορία που δόθηκε στην ΥΚΑΝ σε σχέση με άφιξη εμπορευματοκιβωτίου, στο νέο λιμάνι Λεμεσού, στο οποίο πιθανόν να μεταφέρονταν ναρκωτικές ουσίες, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός συνεργασίας με τις τελωνειακές αρχές και δυνάμει δικαστικού εντάλματος προχωρήσαμε στην έρευνα του συγκεκριμένου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ανοιχτό χώρο στο λιμάνι Λεμεσού».

«Προκαταρκτικά διαφάνηκε ότι σε αυτό υπήρχαν 24 ξύλινες βάσεις, που περιλάμβαναν 915 συσκευασίες ζωοτροφών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι σε 135 συσκευασίες ζωοτροφής, υπήρχαν συνολικά 132 αεροστεγώς κλειστές συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 132 κιλών», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, συνέχισε, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίθηκε, ενώ από το πρωί βρίσκεται στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του, ανέφερε. Ο κ. Κατσουνωτός είπε πως ο ύποπτος, που έχει καταδικαστεί και εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για παρόμοια υπόθεση, προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της ΥΚΑΝ υπέδειξε ότι οι έρευνες δεν ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ λόγω του προχωρημένου της ώρας και επαναρχίζουν σήμερα, ώστε να ερευνηθεί και το υπόλοιπο εμπορευματοκιβώτιο, χωρίς να αποκλείει τον εντοπισμό και άλλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως σε κάποιες συσκευασίες αφαιρέθηκαν πλήρως οι ζωοτροφές και υπήρχαν μόνο ναρκωτικά, ενώ σε κάποιες άλλες συσκευασίες, τα ναρκωτικά βρίσκονταν μαζί με την ζωοτροφή.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, είτε μέσω Europol, είτε μέσω της Interpol, για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες σε σχέση με τη συσκευασία, αποστολή και εισαγωγή ναρκωτικών στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Δεν απέκλεισε ακόμη, να προκύψει μαρτυρία εναντίον και άλλων προσώπων, ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται ως ένα καίριο πλήγμα κατά των εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι θα διοχέτευσαν τα 132 κιλά κάνναβης στην κυπριακή αγορά.

«Οι εξετάσεις συνεχίζονται, θεωρούμε ότι δεν θα αφεθεί τίποτα στην τύχη και ανάλογα με το μαρτυρικό υλικό, θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.