14 μεγάλα εμπορευματοκιβώτια έφυγαν χθες από το λιμάνι της Λεμεσού για Ουκρανία

Επίτροπος του Πολίτη – Ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας Λιμάνι Λεμεσού, Κύπρος O Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας επιθεωρεί την προετοιμασία του φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποσταλεί στην Ουκρανία. // Commissioner for the Citizen – Humanitarian aid for the people of Ukraine Lemesos Port, Cyprus The Commissioner for the Citizen, Mr Panayiotis Sentonas, supervises the preparation of the cargo of humanitarian aid that will be dispatched to Ukraine.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο στην Ουκρανία

Ως λαός που βίωσε τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις του πολέμου, οι Κύπριοι δεν θα μπορούσε να μείνουν ασυγκίνητοι και απαθείς στα όσα βιώνει σήμερα ο λαός της Ουκρανίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις άμεσες ανάγκες της καθημερινότητας των εκατομμυρίων ανθρώπων που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στη δίνη του πολέμου.

Έμπρακτη και σημαντική είναι η αλληλεγγύη των Κυπρίων στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, η οποία εκφράστηκε με τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεκατέσσερα συνολικά μεγάλα εμπορευματοκιβώτια με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, υλικό πολιτικής προστασίας, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν την πρώτη δόση από την κινητοποίηση οργανωμένων φορέων, επιχειρήσεων και απλών πολιτών. Όλη αυτή η βοήθεια της Κύπρου στην Ουκρανία μεταφέρθηκε χθες στο λιμάνι της Λεμεσού και φορτώθηκε στο πλοίο Lider Trabzon με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ήταν παρών στη φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια, ανέφερε ότι από τη στιγμή που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη τα εμπορευματοκιβώτια, αμέσως θα μεταφερθούν οδικώς στα κέντρα τα οποία έχει στήσει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι η προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής αλλά και ο ειδικός λογαριασμός ο οποίος δημιουργήθηκε παραμένουν σε λειτουργία, καλώντας όσους επιθυμούν να προσφέρουν να το πράξουν και τις επόμενες μέρες. Ευχαρίστησε τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος αποστέλλει σετ ατομικής υγιεινής και τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie, η οποία έχει ήδη παραδώσει στις ουκρανικές Αρχές ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου, εκφράζοντας την ετοιμότητα για στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο του ουκρανικού λαού, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι η λιγότερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής και τις δραματικές στιγμές που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.