Περίπου 15 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο οποίος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι ο Δήμος υποδέχτηκε περίπου 15 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ντόπιους και τουρίστες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των προϊόντων της Αθηένου που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ανέφερε ότι «παρά τις τραγικές συνέπειες της εισβολής, οι Αθηενίτες έφεραν την περιοχή στο σημείο να παράγει ένα σημαντικό μέρος της παγκύπριας παραγωγής σιτηρών και να κατέχει σχεδόν το μισό της παγκύπριας κτηνοτροφίας, με παράλληλη ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς της γεωργίας, της γαλακτοβιομηχανίας, της αρτοποιίας και του εμπορίου».

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε την πραγματοποίηση του 3ου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, στις 6 Οκτωβρίου 2019.