153 σύμβουλοι: Ο Χριστοδουλίδης ήδη ξεπέρασε Αναστασιάδη

Στο Προεδρικό έχουν αποσπαστεί ήδη 141 πρόσωπα από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ με την επικείμενη λειτουργία του παραϋπουργικού συμβουλίου θα αποσπαστούν τουλάχιστον ακόμη 12. Δηλαδή σύνολο 153. Τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη ήδη έχει ξεπεράσει την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, η οποία είχε μεταφέρει στο Προεδρικό με αποσπάσεις – βολέματα 150 άτομα. Σημειώνεται επίσης ότι στα πιο πάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι σύμβουλοι με πολιτικούς διορισμούς.

Επισημαίνεται ακόμη ότι στον προϋπολογισμό έχουν συμπεριληφθεί κονδύλια για την ανέγερση νέου κτιρίου για τη διοίκηση της Προεδρίας (1,36 εκατ. ευρώ) αλλά και για συντηρήσεις, βελτιώσεις και επεκτάσεις των υφιστάµενων υποδοµών (180 χιλ. ευρώ), αφού προφανώς ο λόφος του Προεδρικού δεν χωράει πλέον τους δεκάδες επιτρόπους και συμβούλους.

Εν τω μεταξύ, το Προεδρικό ισχυρίστηκε τις προηγούμενες μέρες ότι δεν προκύπτει πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος για τη λειτουργία του παραϋπουργικού συμβουλίου, αφού θα στελεχώνεται από λειτουργούς οι οποίοι ήδη υπηρετούν στο Δημόσιο. Ωστόσο ο Γενικός Ελεγκτής τους άδειασε στη χθεσινή συνεδρία, αφού επεσήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που πάνε με απόσπαση στο Προεδρικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy