15χρονος μαθητής στον Astra 92,8: «Από τη δεύτερη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μου έβαλε αποβολή»

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το Υπουργείο Παιδείας

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και κάλυψης του συγκεκριμένου γυμνασιάρχη στη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν έδωσε απολυτήριο σε έξι μαθητές λόγω εξωτερικής εμφάνισης, αποτελεί ο ισχυρισμός του υπουργείου παιδείας ότι ρίχθηκε κροτίδα μέσα στο σχολείο την ώρα της τελετής αποφοίτησης των μαθητών, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του συνδέσμου γονέων του σχολείου Σπυρούλα Μεσαρίτη.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κροτίδα ρίχθηκε έξω από το σχολείο και όχι στο προαύλιο του.
Επέκρινε τον γυμνασιάρχη ότι κάνει δικούς του κανόνες και ότι κάνει διακρίσεις. Εάν ήθελε να είναι δίκαιος, είπε η κυρία Μεσαρίτη, τότε πολλά από τα παιδιά δεν έπρεπε να πάρουν απολυτήριο. Κατήγγειλε επίσης ότι η λίστα με τα έξι παιδιά που δεν θα έπαιρναν απολυτήριο υπήρχε από πριν και ότι ο γυμνασιάρχης προσήλθε στην τελετή με πέντε λεπτά καθυστέρηση με τη συνοδεία ιδιωτικού φρουρού.

Ξεκαθάρισε ότι η ιδιωτική ασφάλεια πληρώθηκε από κοινού από το σχολείο και τον σύνδεσμο γονέων.

Από τη δεύτερη μέρα, όταν άνοιξαν τα σχολεία μου έβαλε αποβολή ο Διευθυντής

Από τη δεύτερη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία ο συγκεκριμένος γυμνασιάρχης τον απέβαλε κατήγγειλε στον ΑΣΤΡΑ ο μαθητής στον οποίο αρνήθηκε λόγω κουρέματος να δώσει απολυτήριο. «Δεν τον ένοιαζε που θα πάω μετά το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 15χρονος Αμπτούλ, τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο σχολείο με τον συγκεκριμένο γυμνασιάρχη, ο οποίος βάζει τους δικούς του κανόνες. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν αναφέρεται μόνο στον εαυτό του αλλά ότι μιλά και για τους φίλους και συμμαθητές του, που δεν είναι μόνο ξένοι και που έτυχαν της ίδιας συμπεριφοράς.

Έφερε παράδειγμα ότι χρειάστηκε να συναντηθούν δεκάδες φορές μαζί του για να κάνουν φανέλες αποφοίτησης αλλά στο τέλος δεν τους επέτρεψε να επιλέξουν και έκαμε τις δικές του.
Ξεκαθάρισε ότι ο γονέας που σηκώθηκε για να τον υπερασπιστεί δεν κρατούσε κροτίδα.

 

Αυταρχικός και δικτατορικός ο διευθυντής

 Αυταρχικό και δικτατορικό χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο γυμνασιάρχη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης της Λάρνακας Κώστας Κώστα, επισημαίνοντας ότι η ιστορία με τον συγκεκριμένο διευθυντή είναι πολύ παλιά.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει προσπάθεια από το υπουργείο συγκάλυψης των γεγονότων, αλλά και ότι αναμένει να ενημερωθεί για το πόρισμα της έρευνας από το υπουργείο παιδείας.
Ο κύριος Κώστα είπε επίσης ότι ο συγκεκριμένος γυμνασιάρχης είχε προειδοποιηθεί από τον σύνδεσμο γονέων του σχολείου ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις εάν δεν δίνονταν τα απολυτήρια σε μαθητές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.