16 κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Λιβάνιος με τη νιτρική αμμωνία


Δεκαέξι συνολικά κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 26χρονος Λίβανιος, κάτοχος καναδικού διαβατηρίου, στο σπίτι του οποίου, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν άνω των 8 τόνων νιτρικής αμμωνίας.

Σήμερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο 26χρονος παραπέμφθηκε σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 29 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου «το κατηγορητήριο εναντίον του 26χρονου Λιβάνιου συμπεριλαμβάνει 16 συνολικά κατηγορίες και καλύπτει τη χρονική περίοδο μεταξύ 2012 και 27 Μαΐου 2015, με 70 μάρτυρες κατηγορίας».

Συγκεκριμένα, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 2 κατηγορίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικής ύλης κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου, 2 κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου, 2 κατηγορίες για παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου, 4 κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, 2 κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, 2 κατηγορίες για συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα και 2 κατηγορίες για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο 26χρονος Λιβάνιος θα τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατ’ εξαίρεση, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αυτή καταχωρήθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου πιο νωρίς απ’ ό,τι γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την απόφαση αυτή για γρήγορη έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου η Δημοκρατία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι πολέμια της τρομοκρατίας.

Σημειώνεται ότι σε γραπτή ομολογία του ο 26χρονος Λιβάνιος παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ, ωστόσο δεν ανέφερε ποιοι θα ήταν οι στόχοι που θα κτυπούσε με τη χρήση της νιτρικής αμμωνίας.

Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο 26χρονος Λιβάνιος θα τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Εν τω μεταξύ, έχει ήδη εκδοθεί από την Αστυνομία της Δημοκρατίας ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του ιδιοκτήτη της κατοικίας που βρίσκεται στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, εντός της οποίας εντοπίστηκαν 8 και πλέον τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο διάταγμα κράτησης του 26χρονου που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 13 Ιουνίου, έληξε σήμερα, ενώ τόσο η πρώτη παρουσίαση του Λιβάνιου στο Δικαστήριο όσο και η δεύτερη έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο ογκωδέστατος φάκελος της υπόθεσης είχε σταλεί στην Νομική Υπηρεσία, η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News