18 Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση

Την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη την οποία διοργάνωσαν από κοινού το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, η Αστυνομία Κύπρου και το Συμβούλιο «Φωνή».

Στη διάσκεψη, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κα. Αναστασία Ανθούση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, κ. Στυλιανός Παπαθεοδώρου και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής «Φωνή», κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, αντιστοίχως παρουσίασαν τα σχέδια δράσης προς την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Το παρόν στην κατάμεστη αίθουσα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής έδωσε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης, κα Στέφη Δράκου, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Το Συμβούλιο «Φωνή», στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, παρουσίασε τη νέα του επικοινωνιακή εκστρατεία. Η επικοινωνιακή εκστρατεία η οποία απευθύνεται στους γονείς, προβάλλει και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της ανοικτής συζήτησης και σωστής διαπαιδαγώγησης, για το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κύριος στόχος, είναι οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι με έγκαιρη ενημέρωση και σωστή διαπαιδαγώγηση, μπορούν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με γνώση και δύναμη αλλά και με ασφάλεια ώστε να μπορούν να μιλήσουν ανοικτά για το θέμα αυτό, χωρίς φόβο, ενοχές και ντροπή.

Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής, το Συμβούλιο έχει θέσει ως υπέρτατό του στόχο, να εξασφαλίσει ότι ως Κράτος και ως κοινωνία, θα δώσουμε «Φωνή» στα παιδιά και στους απροστάτευτους νέους, βοηθώντας τους να σπάσουν τη σιωπή. Το έργο είναι δύσκολο αλλά η αποστολή ιερή, με φάρο τη δέσμευση όλων μας απέναντι στα παιδιά να μπορούν να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε συνθήκες ασφάλειας, µε όλα τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης, ελεύθερα από κάθε μορφή σεξουαλικής βλάβης.

Κατά τη διεξαγωγή της διάσκεψης, το Συμβούλιο «Φωνή», προχώρησε επίσης στην απονομή τιμητικής πλακέτας στην Υπουργό́ Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και στην αείμνηστη ιατρό και συγγραφέα, κα Μυρτώ Αζίνα Χρονίδη, για το έργο και την προσφορά́ τους στην εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας και ως προς την ίδρυση και δράση του Συμβουλίου «Φωνή́».

Δείτε τη νέα εκστρατεία της «Φωνής» εδώ:

https://youtu.be/NXqb0NHesUY

https://youtu.be/zwT6dy75eRA

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.