18χρονος έκλεψε όχημα έξω από την οικία φίλου του ιδιοκτήτη – Πως τον τσάκωσαν οι Αρχές

Νεαρός, ηλικίας 18 ετών, χωρίς να είναι κάτοχος άδεια οδηγού, ξεκίνησε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από οικία στο Αυγόρου, στην παρουσία του ιδιοκτήτη του και τράπηκε σε φυγή.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «γύρω στις δέκα το πρωί σήμερα Τρίτη 3 Μάϊου, καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου από άνδρα ηλικίας 63 ετών από το Αυγόρου ότι ενώ βρισκόταν στην οικία φίλου του αντιλήφθηκε νεαρό πρόσωπο συγκεκριμένης περιγραφής και ενδυμασίας να εισέρχεται στο αυτοκίνητο του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο με τα κλειδιά πάνω στην μίζα του τιμονιού».

Πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια του 63χρονου να τον ανακόψει, ο νεαρός ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Στην καταγγελία του ο 63χρονος ανέφερε πως μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του είχε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, με αποτέλεσμα το όχημα να καταχωρηθεί ως αναζητούμενο.

Ανέφερε ακόμα ότι «μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου άρχισαν εξετάσεις και αξιολόγηση πληροφοριών στην βάση της περιγραφής του υπόπτου. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο που πήρε το αυτοκίνητο του 63χρόνου, ήταν νεαρός ηλικίας 18 ετών από το Αυγόρου γνωστός στις αστυνομικές αρχές για παραπτωματικη συμπεριφορά».

Αμέσως, συνέχισε «τα στοιχεία του νεαρού τοποθετήθηκαν στον κατάλογο αναζητουμένων προσώπων, ενώ λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, το αυτοκίνητο του 63χρόνου εντοπίστηκε από μέλη των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, να κινείται παρά το Δασάκι Άχνας».

Τα μέλη των Βάσεων ανέκοψαν το όχημα και από εξετάσεις «διαπιστώθηκε ότι αυτό οδηγείτο από τον 18χρονο. Αμέσως ενημερώθηκε ο Αστυνομικός σταθμός Ξυλοφάγου, στον οποίο και παραδόθηκε το αυτοκίνητο και ο 18χρονος προκειμένου να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, «ανακρινόμενος ο 18χρονος παραδέχθηκε ότι πήρε το αυτοκίνητο του 63 χρόνου για να το οδηγήσει και θα το εγκατέλειπε στο δρόμο. Το ποσό των 4.500 χιλιάδων ευρώ, εντοπίστηκε μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου».

Ο νεαρός ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για τα τροχαία αδικήματα που διέπραξε, δηλαδή της οδήγησης χωρίς άδεια οδηγού, οδήγησης χωρίς ασφάλεια έναντι τρίτου και οδήγησης χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.