«1958» και «Περιμένοντας τον Γκοντό» από το θέατρο ΑντίΛογος

Συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού οι δύο παραγωγές του θεάτρου ΑντίΛογος «1958» και «Περιμένοντας τον Γκοντό», που μετά την αναγκαστική αναστολή λειτουργίας των θεάτρων, επέστρεψε δυναμικά, με το θεατρόφιλο κοινό να γεμίζει ασφυκτικά τις σκηνές που παρουσιάζονται τα δύο έργα,  και να φεύγει κατενθουσιασμένο χειροκροτώντας όλους τους συντελεστές.

«1958»

Το νέο έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου είναι βαθιά ανθρώπινο, με ήρωες απλούς ανθρώπους που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν το μίσος και τη σκληρότητα ενός απάνθρωπου συστήματος. Με αφορμή δύο δολοφονίες, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, ξετυλίγετε στη σκηνή μια «κυπριακή πραγματικότητα», άγνωστη στους πολλούς, και γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα πολιτικού φανατισμού, δύναμης  του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει  τους πολίτες σε δήμιους και ένα μικρό, γραφικό νησί σε κολαστήριο. Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και με το «1958», φωτίζουν αυτή τη φορά μια ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους

Μουσική / στίχοι: Γιώργος Καλογήρου

Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη στις 7 το βράδυ

Θέατρο Μασκαρίνι, Αθαλάσσης, Αρ.11, Λατσιά

«Περιμένοντας τον Γκοντό»

Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχειρούν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. Ο λόγος του Εστραγκόν και του Βλαδιμήρ μεταφέρεται μέσω δυο τριαντάρηδων των δυο κοινοτήτων του νησιού. Είναι εκπρόσωποι μιας γενιάς που γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα καθεστώς αναμονής. Μιας γενιάς που «γέρασε πριν την ώρα της» ή που «γεννήθηκε γερασμένη». Δύο παρίες, περιφέρονται άσκοπα στη διάρκεια της μέρας και λίγο πριν την νύχτα, καταλήγουν σε ένα μέρος στη μέση του πουθενά, όπου περιμένουν την έλευση κάποιου κυρίου Γκοντό, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν έρχεται. Οπωσδήποτε, όμως, θα έρθει αύριο. Έτσι, η ζωή τους καθώς περιστρέφεται γύρω από την πάντα επικείμενη και πάντα αναβαλλόμενη άφιξη του Γκοντό, δεν αποκτά κανένα άλλο λόγο ύπαρξης, παρά τη συνάντησή τους και την αναμονή.

Με υπέρτιτλους στην ελληνική και τουρκική.

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 7 το βράδυ

Σπίτι της Συνεργασίας, Μάρκου Δράκου 28, 1102 Λευκωσία

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 

Θέατρο ΑντίΛογος

Ιnstagram – Τheatroantilogos

Facebook – TheatroAntilogos

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy