Παράθυρα/ Ορίζοντας

1958 από τον Αντίλογο

Κάποια πράματα εν μπορείς να τα ξεχάσεις τζιαί δεν θέλεις να τα ξεχάσεις.. γίνουνται η ιστορία σου

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και μετά την συγκλονιστική «Μακρόνησο» επιστρέφουν με το νέο έργο «1958», αναδεικνύοντας αυτή τη φορά μια ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Ο Νεοκλής Νεοκλέους σε ρόλο σκηνοθέτη – ηθοποιού και η Χριστίνα Χριστόφια, εξιστορούν μια περίοδο της ιστορίας του τόπου, μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων του νησιού και την καθημερινότητα τους. Το έργο περιγράφει τις πολιτικές φουρτούνες της εποχής, τη γέννηση της ΕΟΚΑ, τον αγώνα για την ένωση και την ίδια στιγμή τη δράση της ΤΜΤ. Μέσα από δύο διαφορετικές ιστορίες, το έργο περιγράφει τις διαμάχες, πολιτικές και εθνικιστικές, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη μία τη συσπείρωση του λαού απέναντι στην αποικιοκρατία και από την άλλη  αγγίζει θέματα όπως  τον διχασμό,  διπολισμό και τις ακρότητες που διαδραματιστήκαν κατά τη  συγκεκριμένη περίοδο.

Συντελεστἐς
Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους, Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίζα Παρτζίλη, Μουσική/ στίχοι: Γιώργος Καλογήρου, Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους

 

Θέατρο Μασκαρίνι

Πέμπτη, 1η Απριλίου, 2021

και κάθε Πέμπτη στις 7 το βράδυ

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.