Η 19χρονη είναι «εργατική». Οι υπόλοιποι ξύνουµε… λαχεία;

«Είναι ιδιαίτερη τιµή που πορευόµαστε µαζί για να δηµιουργήσουµε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού, όχι για τους λίγους και τους φίλους µας», έλεγε σε µια προεκλογική του συγκέντρωση ο Νίκος Χριστοδουλίδης τον περασµένο Ιανουάριο.

Ίσως µέσα σε αυτή τη συγκέντρωση να βρισκόταν και η «εργατική», κατά τον Νικόλα Παπαδόπουλο, 19χρονη φοιτήτρια που συµµετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Ν. Χριστοδουλίδη.

Αναφερόµαστε στην παρ’ ολίγον διεκπεραιώτρια της αλληλογραφίας, µεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Τουρισµού Κώστα Κουµή, χρησιµοποιώντας ειδικό πρόγραµµα, κατά τον ίδιο (…και εννοούσε το Outlook!). Ο Υφυπουργός Τουρισµού, Κώστας Κουµής, σε µια από τις πρώτες του πράξεις διόρισε ως σύµβουλό του σε θέµατα τουρισµού µια 19χρονη φοιτήτρια, µε αµοιβή, µάλιστα, περίπου €2.500 µηνιαίως.

Και πού το κακό; Μετά την αποµάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος αναγνωρίζεται. Και αυτό ισχύει 100% στην περίπτωση της εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε µόλις τρεις µήνες της διακυβέρνησής του, η αλεπουδίτσα του Προεδρικού ξεπέρασε τη µαµά αλεπού, τον Ν. Αναστασιάδη που κυβερνούσε 10 χρόνια. Τσαλαπάτησε τους ίδιους τους «πυλώνες διακυβέρνησης» που διαφήµιζε προεκλογικά (είναι ακόµα αναρτηµένοι στην ιστοσελίδα του) και τους διαβάζεις τώρα ως… ανέκδοτο.

Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισµός αυτός, ο τρόπος που επιλέγηκε η φοιτήτρια προκαλεί επιπλέον ανησυχία. Όχι για την ίδια όµως. Η 19χρονη έχει όλη τη ζωή µπροστά της να σπουδάσει και να αποκτήσει εµπειρίες και γνώσεις και αν θέλει, να πάει από την κανονική οδό να διεκδικήσει µια θέση σε κάποιο υπουργείο, όπως άλλωστε χιλιάδες συµπολίτες µας.

Η ανησυχία εστιάζει στις επιλογές του Προέδρου όσον αφορά τους συνεργάτες του, από τη µια, και τις επιλογές των ίδιων των συνεργατών του, από την άλλη.

Οι ίδιοι και οι πράξεις τους υπονοµεύουν την αξιοπιστία ολόκληρης της χώρας στο εσωτερικό (το λιγότερο) και στο εξωτερικό (το περισσότερο), αν αληθεύει βέβαια και το δηµοσίευµα ότι ο Υφυπουργός έπαιζε µε το κινητό του την ώρα που του µιλούσε ο CEO µιας από τις µεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη. Και δυστυχώς, φαίνεται ότι θα δούµε πολλά ακόµα τα επόµενα 5 χρόνια.

Οι πιο γελοίες αντιδράσεις για το καραµπινάτο ρουσφέτι ήρθαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αφού κρύφτηκαν για τρεις ολόκληρες µέρες, αφήνοντας εκτεθειµένη τη 19χρονη, εµφανίστηκαν την τρίτη µέρα για να κουνήσουν και το δάκτυλο σε όσους αντέδρασαν µιλώντας για «κανιβαλισµό» ενάντια σε µια 19χρόνη. Απαιτώντας λίγο πολύ να ζητήσουµε και συγγνώµη επειδή αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Αυτός, ωστόσο, που πρέπει να ζητήσει συγγνώµη είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος που υποσχόταν στον κόσµο «ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου συµπεριληπτικό και µε ενσυναίσθηση, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους», ενώ εδώ και τρεις µήνες κάνει τα πάντα για να µας αποδείξει ότι µόνη του έγνοια είναι πώς θα βολέψει τους φίλους και τους δικούς του.

Για να ξεκαθαρίσουµε, κανιβαλισµός δεν είναι η κριτική στην κυβέρνηση που κάνει κάποιος ανοιχτά, από το αληθινό του προφίλ. Κανιβαλισµός είναι να διατάσσεται η δηµιουργία ψεύτικων προφίλ για να λοιδορούν πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό κι αν είναι πολιτική gia ta teratsia.

Παναγιώτης Πενταλιώτης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy