Από 1η Μαρτίου ξανά στους αιθέρες η Κύπρος-Το πλάνο του Υπ. Μεταφορών

Από την 1η Μαρτίου ξεκινούν οι νέοι σχεδιασμοί για τα αεροδρόμια της Κύπρου και οι νέες χαλαρώσεις στα αεροδρόμια της Κύπρου, δήλωσε στον Άστρα ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Απαντώντας στο θέμα του οδικού χάρτη που έθεσε ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, ο κ. Καρούσος είπε ότι αυτός εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιοποιήθηκε. Με βάση τον κατάλογο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αξιολόγησης, είπε, οι 56 χώρες του ευρωπαϊκού πλάνου θα ταξινομούνται με βάση τις εβδομαδιαίες αξιολογήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου σε πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Εξήγησε ότι για τον πράσινο προορισμό δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, για τον πορτοκαλί ο ταξιδιώτης θα πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ 72 ωρών και για τον κόκκινο προνοείται διπλός εργαστηριακός έλεγχος, πριν και ένα κατά την άφιξη. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Καρούσος, για τον Μάρτιο όλοι όσοι φτάνουν στην Κύπρο θα υπόκεινται σε προληπτικό έλεγχο όλων των επιβατών ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα εμπίπτει η χώρα άφιξης τους. Επίσης, πρόσθεσε, από την 1η Απριλίου θα ισχύσει και η συμφωνία με το Ισραήλ για ελεύθερη είσοδο των εμβολιασμένων.

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμη ότι θα αυξηθεί επίσης ο αριθμός πτήσεων από τον Μάιο και μετά.

Όπως ανέφερε, ιδιαίτερα από το Ισραήλ έχουν προγραμματιστεί πτήσεις προς την Κύπρο, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν βάση την Κύπρο προγραμματίζουν πτήσεις σε προορισμούς που δεν είχαν προηγουμένως.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.