1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης για παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Ερατοσθένης» προκηρύσσει τον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Σκέψης. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ (Λεωφόρος Λεμεσού 290, 2571 Νήσου, Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού), το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 μεταξύ 10:00π.μ. – 11:00π.μ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Ε΄ και Στ΄ Τάξης Δημοτικού.

Οι δεξιότητες σκέψης είναι ένα πολύπλοκο αλλά συνάμα απαραίτητο εργαλείο για κάθε μαθητή, φοιτητή ή και πολίτη οι οποίοι καλούνται καθημερινά να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να λύσουν δύσκολα προβλήματα. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων σκέψης αναφέρεται σε μια διαδικασία ανάπτυξης γνωστικών λειτουργιών, οι οποίες να επιτρέπουν στον καθένα να παίρνει σωστές αποφάσεις και να λύνει δύσκολα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν και να αναλυθούν κατάλληλα οι πληροφορίες, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων.

Το δοκίμιο του διαγωνισμού θα μετρά την ικανότητα των μαθητών να επιλύουν προβλήματα και να παίρνουν αποφάσεις αξιοποιώντας δεδομένα και ενεργοποιώντας διάφορες δεξιότητες σκέψης. Το δοκίμιο δεξιοτήτων σκέψης αποτελείται από 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Το πιθανό σκορ του κάθε συμμετέχοντος βρίσκεται ανάμεσα στο 0 και στο 100. Η κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 4 μονάδες, ενώ η κάθε λανθασμένη με 0 μονάδες. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών ή λεξικών. Δειγματικές ασκήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.eratosthenis.com. Το 20% των συμμετεχόντων, που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε τάξη, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ.

Για πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 97878648 / 22455800 μεταξύ των ωρών 7:30π.μ. – 2:00μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά στο http://www.eratosthenis.com/ApplicationForm.aspx είτε σε επίπεδο σχολείου (μέσω συμπλήρωσης της αίτησης για ομαδική συμμετοχή) είτε ατομικά (μέσω ατομικής δήλωσης).
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2016. Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ και θα καταβληθεί την ημέρα του διαγωνισμού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.