Με 210 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ενισχύονται, μέχρι το 2025 τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και η Κυβέρνηση γενικότερα, επεξεργάζονται σχέδιο για περαιτέρω εκσυγχρονισμό των Κυπριακών Ταχυδρομείων ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2025 τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα εξοπλιστούν με 210 ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ.Καρούσος είπε πως, τα  τελευταία χρόνια τα Ταχυδρομεία έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν καθημερινά.

«Ειδικότερα η σημερινή επέτειος, μας βρίσκει στο μέσο μιας δημιουργικής διαδικασίας όπου συνδυάζονται οι σταθερές δομές όπως το ευρύ ταχυδρομικό δίκτυο, η καθημερινή επαφή με τον πολίτη καθώς και οι διαρκώς απαιτούμενες αλλαγές ως καθορίζονται από τις ανάγκες των χρηστών και την τεχνολογία», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, είπε πως, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ακόμη μια σημαντική πρόκληση και για τον ταχυδρομικό τομέα, «μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αφού οι ταχυδρομικές υπηρεσίες καλούνται να συμβάλουν, με τον δικό τους τρόπο, στην αποτροπή της περαιτέρω επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ταυτόχρονα στην καλλιέργεια κουλτούρας μιας βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος και λελογισμένη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων».

Στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια, συνέχισε, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί μια σειρά από μέτρα με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όπως η ηλεκτροκίνηση, η χρήση ποδηλάτων, η δημιουργία κατάλληλων υποδομών κλπ.

Ειδικότερα για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, τόνισε ο κ.Καρούσος, έχει περιληφθεί σχετικό κονδύλι για αγορά 210 ηλεκτρικών μοτοσικλετών από το 2023 μέχρι το 2025 για χρήση από τους ταχυδρομικούς διανομείς, συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει το €1.000.000, μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και η Κυβέρνηση γενικότερα, επεξεργάζονται σχέδιο για περαιτέρω εκσυγχρονισμό των Κυπριακών Ταχυδρομείων σε βάθος χρόνου αλλά και βραχυπρόθεσμα, με στόχο όπως αυτά να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση με επιτυχία, εκπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους, κοινωνική και οικονομική», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα συνεχίσουν την προσφορά τους και στο μέλλον, σε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στα παιδιά που κατέλαβαν τις πρώτες δέκα θέσεις παγκύπρια στον 51ο διεθνή ταχυδρομικό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης για νεαρά άτομα με θέμα «Γράψε ένα γράμμα σε ένα σημαντικό πρόσωπο με επιρροή, εξηγώντας πως και γιατί, πρέπει να αναληφθεί δράση για την κλιματική αλλαγή».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν, εξάλλου, δυο ταχυδρομικοί Πράκτορες για την πολύχρονη προσφορά τους στα Κυπριακά Ταχυδρομεία, ως μέλη της ταχυδρομικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.