26.500 αιτήσεις αναστολής δόσεων σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική

Οι περισσότερες αφορούν ιδιώτες και ειδικότερα στεγαστικά δάνεια

 

Οι δύο μεγάλες τράπεζες (Κύπρου και Ελληνική) δέχτηκαν 26.500 αιτήσεις περίπου για αναστολή δόσεων, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν ιδιώτες και ειδικότερα στεγαστικά δάνεια.

Η Τράπεζα Κύπρου δέχτηκε 14.000 αιτήσεις περίπου, εκ των οποίων οι 11.000 εξασφάλισαν ήδη σχετική έγκριση αφού διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι πληρούν τα κριτήρια του σχεδίου. Επίσης οι υπόλοιπες 3.000 αιτήσεις αναμένεται να εξεταστούν εξεταστούν μέχρι την Πέμπτη το πρωί, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της υποβολής νέων αιτήσεων. Ακόμη, σύμφωνα με πηγή από την Τράπεζα. το 80% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα αφορά ιδιώτες, ενώ το 60% αφορά στεγαστικά δάνεια.

Επίσης η Ελληνική Τράπεζα δέχθηκε περισσότερες από 12.500 αιτήσεις, εκ των οποίων το 95% εξασφάλισαν ήδη σχετική έγκριση αφού διαπιστώθηκε ότι πληρούν τα κριτήρια του σχεδίου. Ακόμη, σύμφωνα με πηγή από την Τράπεζα οι αιτήσεις εξετάζονται εντός μίας ημέρας. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ποσοστό 75% των αιτήσεων προέρχονται από τον τομέα της λιανικής τραπεζικής και 25% από τον τομέα των επιχειρήσεων. Επίσης, είπε ότι από τις αιτήσεις στη λιανική τραπεζική ποσοστό 50% αφορούν στεγαστικά δάνεια και το υπόλοιπο 50% καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών, δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα και αυτοτελώς εργαζόμενοι που δεν είχαν καθυστερήσεις στην καταβολή της δόσης τους πέραν των 30 ημερών από την ημερομηνία που προνοείται από τις συμβάσεις τους κατά τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy