Αρνείται την προμελέτη το Αλεξούι

Αθώος στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης δήλωσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο 17χρονος Αλέξης Αναστασίου από τη Λάρνακα ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του 22χρονου Μάικλ Άντονι Λούις Μηνά στις 16 Νοεμβρίου 2014 στη Λάρνακα. Στη σημερινή δικάσιμο, ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας Ανδρέας Αριστείδης απήγγειλε την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο, ο Αναστασίου δήλωσε ότι δεν παραδέχεται.

Ο 17χρονος έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον 22χρονο, ωστόσο αρνείται ότι αυτό έγινε προμελετημένα. Η υπόθεση ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2015 για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας και η υπεράσπιση θα επιχειρήσει ν’ αποδείξει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο στηριζόμενη στην έκθεση του Κρατικού Χημείου με βάση την οποία, στον οργανισμό του 17χρονου ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Η σημερινή διαδικασία διεξήχθη σε μια αίθουσα κατάμεστη από συγγενείς του θύματος. Το έγκλημα διαπράχθηκε την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο 22χρονος αγγλοκύπριος στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα. Μετά τη σύλληψή του την ίδια ημέρα, ο 17χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 22χρονο.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.