2ο Online Conference της FMW για τεχνολογία Από τον Απρίλιο έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


  • Μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για τεχνολογική αναβάθμιση 

Από τον Απρίλιο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ στη ζωή μας μπαίνει και η ηλεκτρονική υπογραφή σε διάφορα έγγραφα.

Αυτό ανακοίνωσε η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Συντονίστρια Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής κα Κυριακή Πάντζιαρου, μιλώντας στο 2ο Online Conference της εταιρείας FMW Financial Media Way, με θέμα «Τεχνολογία + Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Παρουσιάζοντας τα σχέδια του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, είπε ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν €20 εκατ. για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, €53 εκατ. για ευρυζωνική δίκτυα και €88 εκατ. για την καινοτόμο, ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Αφού είπε ότι στόχος είναι το δημόσιο να βρίσκεται «σε μια οθόνη», ανέπτυξε τους σχεδιασμούς για τη νέα ενιαία ιστοσελίδα του κράτους που θα περιέχει όλες τις υπηρεσίες τους.

Με σύνθημα «το ταξίδι αρχίζει», πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιχειρεί ένα μεγαλεπήβολο άλμα προς τον ψηφιακό κόσμο.

Ο Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’ του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Κωνσταντίνος Πυρκεττής παρουσίασε τα σχέδια επιχορήγησης των επιχειρήσεων για τεχνολογική αναβάθμιση. Όπως είπε ο κ. Πυρκεττής υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και αυτό είναι θετικό.

Μιλώντας για τους στόχους των σχεδίων είπε ότι είναι:

  • Η ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας των επιχειρήσεων
  • Η αύξηση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Η προώθηση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Γιώργος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα θέμα κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι η Κύπρος προσπαθεί να έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Ο κ. Μιχαηλίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις διαδικτυακές απάτες κάλεσε το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό και να αποφεύγει να απαντά σε μηνύματα που θεωρεί ύποπτα για απάτη.

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) ο κ. Δημήτρης Νησιώτης τόνισε ότι ως κράτος και επιχειρήσεις έχουμε καθυστερήσει στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης.

Για να μπορέσουμε, είπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, θα πρέπει να αποκτήσουμε όραμα, στρατηγική και πρόγραμμα στα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο κ. Νησιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η Κύπρος σήμερα έχει μια μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό αξιοποιώντας τα κονδύλια που προβλέπονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Powersoft κ. Γιώργος Μαλέκκος είπε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στους ειδικούς για να καθορίσουν τις τεχνολογικές ανάγκες τους, ώστε να είναι επιτυχής η τεχνολογική αναβάθμιση τους.

Ο κ. Μαλέκκος είπε ότι για την αναγκαία τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων μας πρέπει να συμβάλουν όλοι, όπως το κράτος, οι τράπεζες και οι εταιρείες πληροφορικής.

Συντονιστής του 2ου Online Conference για την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της FMW, δημοσιογράφος κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Οι ομιλητές δέχθηκαν αρκετές ερωτήσεις από το κοινό, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του θέματος.

Χορηγός του Online Conference ήταν η εταιρεία Powersoft, ενώ χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό nomisma και διαδικτυακό χορηγός η ιστοσελίδα www.nomisma.com.cy.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.