Στη «στενή» για 3,5 χρόνια ο Ρίκκος, ο οποίος δεν το δέχθηκε και πολύ καλά

3.5 χρόνια φυλάκιση στον Ρίκο Ερωτοκρίτου, 2.5 χρόνια στον Παναγιώτη Νεοκλέους και 1.5 χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επέβαλε πριν από λίγο το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την υπόθεση στην οποία κρίθηκαν ένοχοι στα μέσα του περασμένου μήνα.

Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο €70.000 στο δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, το οποίο επίσης κρίθηκε ένοχο στην ίδια υπόθεση.

Ζήτησε το λόγο ο Ρίκκος, αρνήθηκε το δικαστήριο 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ζήτησε να έχει το λόγο, αλλά το Δικαστήριο αρνήθηκε. Τότε σηκώθηκε και κάνοντας υπόκλιση μπροστά στους Δικαστές, είπε «ευχαριστώ για την απόφασή σας». Στη συνέχεια γύρισε προς κάποιον που ήταν κοντά του και του είπε, «εσύ φύγε από εδώ, φύγε από εδώ. Δεν με άκουσες, δεν με άκουσες. Φύγε από εδώ».

Αιτιολογία για την ποινή

Το δικαστήριο σημείωσε ότι στην λήψη της απόφασης για την ποινή λαμβάνεται υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο όλων των κατηγορουμένων καθώς και το γεγονός ότι συνεργάστηκαν με τις ανακριτικές αρχές.

Επίσης το δικαστήριο έλαβε υπόψη και τις εξωδικαστικές τιμωρίες των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο έκανε ειδική αναφορά για το κούρεμα που δέχτηκε ύψους περίπου 600 χιλιάδων ευρώ, καθώς και στα χρέη του Ρίκκου.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου κρίθηκε ως ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ βρέθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο Ανδρέας Κυπρίζογλου βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση, που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης, τριών χρόνων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.